18 / 05 / 2024

Kocaeli Sarı Dere üzerine çelik köprü

Kocaeli Sarı Dere üzerine çelik köprü

İki yakayı ayıran Sarı Dere üzerine çelik köprü yapılıyor. Köprünün çelik kısımları dere üzerine yerleştirildi. Yay şeklinde iki ana çelik gövde ve çelik borulardan oluşan taşıyıcı sistem yerine konuldu.

Sarıyer ve Çayırova'da 2 adet arsa satılıyor! Arsa arayanlar ve yatırımcılar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sarıyer ve Kocaeli Çayırova'da yer alan 2 adet arsa satılıyor. Peki arsaların fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? İşte o detaylar...

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Eramax Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Eramax Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Sarıdere ve Ercan Sarıdere ortaklığında kuruldu.

Sarıyer'deki Gümüşdere Kilisesi harabeye döndü!

İstanbul Sarıyer’de bulunan Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler tarafından delik deşik oldu. Yıkılmak üzere olan eski yapı tehlike de arz ediyor.

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Kocaeli'de dere yatağına yapılan konutlar mecliste!

Kocaeli ilinde dere yatağına yapılan konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Hürriyet Kocaeli'de dere yatağına yapılan bu konutların imarına nasıl izin verildiğini sordu...

Sarıyer Gümüşdere ve Kısırkaya'da imara açılan araziler mecliste!

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Gümüşdere ve Kısırkaya köylerinde imara açılan ve özelleştirme kapsamına alınan araziler meclis gündemine taşındı...

Gölcük'teki dere yatağına yüzlerce konut inşa edildi!

Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Sait Ağdacı, Gölcük'te incelemelerde bulundu. Ağdacı, dere yatağı bölgesinde inşa edilen konutların risk taşıdığını vurguladı.

Gölcük Halıdere'de Fizik Tedavi Merkezi açıldı!

Gölcük Halıdere Mahallesi'nde hayata geçirilen Fizik Tedavi Merkezi açıldı. Açılışa katılan Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, "Kocaeli hak ettiği sağlık hizmetini alıyor" diye konuştu.

Kocaeli Sarıdere Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Sarıdere üzerinde gerçekleştirdiği yaya köprü çalışmasını tamamladı.

Gölcük Halıdere Fizik Tedavi Merkezi 2017'de açılacak!

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Ek Binası içerisinde hizmet verecek olan ve yapımı devam eden Halıdere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezi´nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Kocaeli Sarışeyh-Davuldere yolu genişletiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ekipler İzmit köylerinden Sarışeyh ile Davuldere köyleri arasında beton yol yapımı çalışması başlattı.

Kocaeli Derince’nin dereleri 7 milyona ıslah edilecek!

Kocaeli’nde yağmursularını kontrol altına almak için son 12 yılda 465 km uzunluğunda yağmursuyu hattı ile dere ıslahı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Derince ilçesindeki 3 derenin ıslah çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Sarı Dere üzerine çelik köprü Haberi

Kocaeli Sarı Dere üzerine çelik köprü


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnterteks Fuar Alanı arkasında yapılan sahil parkı ile Büyükşehir Belediyesi arkasında kalan park alanını birbirine bağlıyor. İki yakayı ayıran Sarı Dere üzerine çelik köprü yapılıyor. Köprünün çelik kısımları dere üzerine yerleştirildi. Yay şeklinde iki ana çelik gövde ve çelik borulardan oluşan taşıyıcı sistem yerine konuldu.


NAİLA’DAN SEKAPARK’A YÜRÜYÜŞ


Köprünün sonraki çalışmalarında halatlar gerilecek. Zemindeki taşıyıcıların üzerine yürüyüş platformu montajı yapılacak. Köprü Marina ve doğu sahili parkı arasında uzanacak yürüyüş yolu için geçiş noktası olacak. Köprünün üzerinden acil durularda araç geçebilecek. Yayalar bu köprü üzerinden Naila’dan başlayarak Sekapark’a kadar yürüme olanağı bulacak.


50 METRE


Çelik malzemeden yapılacak köprü yay şeklinde iki ana çelik gövdeden oluşuyor. Çelik halatlarla desteklenecek köprü 6 metre genişliğinde 50 metre uzunluğa sahip.



Kocaeli Büyükşehir...