15 / 05 / 2024

kocaeli TUBİTAK Marmara Teknokent

kocaeli TUBİTAK Marmara Teknokent

KOCAELİ Sınırları içerisinde barındırdığı 62 firma ve 3 bin civarında Ar-Ge personeli ile öne çıkan, Türkiye'nin teknoloji serbest bölgesine sahip tek teknokenti TÜBİTAK Marmara Teknokent hedef büyüttü.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Prof. Dr. Şerif Barış'tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Kocaeli Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve en çok merak edilen soruları yanıtladı. 

Kocaeli'de 489 bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin derinden etkilediği Kocaeli'de kentsel dönüşüm kapsamında 489 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Kuzey Marmara Otoyolu hangi ilçelerdeki arsa fiyatlarını fırlattı?

Kuzey Marmara Otoyolu açıldıktan sonra ulaşımın kolaylaşması ve İstanbul’a yakın olması sebebiyle Kocaeli'nin Körfez ve Derince ilçelerindeki arazi ve tarlalara ilgi arttı. İlçelerdeki emlakçılar arazilerde yıllık yüzde 25 civarında değer artışı yaşandığını belirtiyor.

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Kocaeli ağır hasarlı bina yükünden kurtuluyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen il olan Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Depremde ağır hasar gören 28 binanın yıkım çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Gökmen Mengüç'ten Kocaeli'deki ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin açıklama!

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Kocaeli Körfez'de arsa ve arazi satışları arttı! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde Sevindikli Mahallesi’nde, Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılmasıyl birlikte arsa satışlarında patlama yaşandı.

kocaeli TUBİTAK Marmara Teknokent Haberi

kocaeli TUBİTAK Marmara Teknokent

2013 sonu itibariyle yıllık 250 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşan Kocaeli, beklentüere daha iyi cevap verebilmek, fiziksel altyapıyı kuvvetlendirmek için 'sonsuzluk' biçiminde yeni bir bina yatırımına start verdi. Akülı bina olarak tasarlanan Ar-Ge merkezinin yapımında doğaya saygılı ve geri dönüşümlü malzemeler kullanılacak. Marmara Teknokent Genel Müdürü Faruk Sakin, sonsuzluğun aynı zamanda burada yürütülecek projeleri de 'sonsuz' küacağını belirterek, "Güzel işlere imza atüacak. 


TÜBİTAK dünya ile yarışır bir teknokent hayal ediyor"dedi. 

Halihazırda 620 dönümün kentsel planlamasını yaptıklarını ifade eden Faruk Sakin, "12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz yeni bina yaklaşık olarak 16 milyon TL'ye mal olacak. Biz doğaya saygüı, enerji tüketimi az projeler üretiyoruz. 


Yaşam standartı yüksek bir alan oluşturma gayesindeyiz. Tasarlanan binamız akıllı video, konferans ve seminer odasıyla, teknik altyapısıyla,...