02 / 05 / 2024

TUBİTAK Marmara Teknokent sonsuzluğu simgeleyen bir Ar-Ge merkezi inşa edecek!

TUBİTAK Marmara Teknokent sonsuzluğu simgeleyen bir Ar-Ge merkezi inşa edecek!

KOCAELİ Sınırları içerisinde barındırdığı 62 firma ve 3 bin civarında Ar-Ge personeli ile öne çıkan, Türkiye'nin teknoloji serbest bölgesine sahip tek teknokenti TÜBİTAK Marmara Teknokent hedef büyüttü.



2013 sonu itibariyle yıllık 250 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşan Kocaeli, beklentüere daha iyi cevap verebilmek, fiziksel altyapıyı kuvvetlendirmek için 'sonsuzluk' biçiminde yeni bir bina yatırımına start verdi. Akülı bina olarak tasarlanan Ar-Ge merkezinin yapımında doğaya saygılı ve geri dönüşümlü malzemeler kullanılacak. Marmara Teknokent Genel Müdürü Faruk Sakin, sonsuzluğun aynı zamanda burada yürütülecek projeleri de 'sonsuz' küacağını belirterek, "Güzel işlere imza atüacak. 


TÜBİTAK dünya ile yarışır bir teknokent hayal ediyor"dedi. 

Halihazırda 620 dönümün kentsel planlamasını yaptıklarını ifade eden Faruk Sakin, "12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz yeni bina yaklaşık olarak 16 milyon TL'ye mal olacak. Biz doğaya saygüı, enerji tüketimi az projeler üretiyoruz. 


Yaşam standartı yüksek bir alan oluşturma gayesindeyiz. Tasarlanan binamız akıllı video, konferans ve seminer odasıyla, teknik altyapısıyla, yeşil alanlarıyla akıllı bir bina olacak. Yapımında doğaya saygılı ve geri dönüşümlü malzemeler kullanılacak. Hem Teknokentler arasında hem de ülkemizdeki diğer binalara örnek olacak bir anlayış benimsendi. Burayı Ar-Ge çalışanlarının Ar-Ge'den başka hiçbir şey düşünemeyecekleri yer haline getirmeye çalışıyoruz" açıklamasını yaptı. 


Yerleşkedeki ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız Türkiye'de cari açığın olmadığını, enerji açığı olduğunu öne süren Faruk Sakin, "Bölgemizde yer alacak firmalardan özellikle bunun gibi ülke ekonomisine ciddi katküar sağlayacak projelere imza atmalarını istiyoçuz. Bu yıl 50'nci yılını kutlayan TÜBİTAK firmalar tarafından güven doyulan bir kurum. Özellikle şirketler tarafından yoğun olarak tercih edüiyor. Teknolojimizi geliştirmek istiyorsak Ar-Ge alanı gelişmelidir. Bugün ekosistem içerisinde pek çok firmanın birbirine ihtiyacı var. Ar-Ge çalışanı 'ben yenilikçiyim' demeli. Yurtdışında da Ar-Ge çok önemli. Yabancılar, 'firma kendini geliştirecek mi acaba yenilikçi mi' diye bakıyorlar. Öğrenilmiş çaresizliğin yıkılması gerekir. Ar-Ge yapmasa düşünen adamı biz destekleyeceğiz. Yerleşkedeki ortaklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız" diye konuştu. 


TÜBİTAK Marmara Teknokent'te bilginin iki kaynağından da yararlanmak istediklerini vurgulayan Faruk Sakin, "Eğer teori ve pratiği birleştiren projeler geliştirebilirsek Türkiye modeli de gelişmiş olacak. İnsanın olduğu yerde yenilikçi olmak gerek. 


Sonu olmayan projeler üretmeyi hedefliyoruz." diye konuştu. Teknokent bünyesinde MARTEK Akademiyi de kurduklarını anlatan Faruk Sakin,"Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. MARTEK İK'nın da bulunduğu merkezde, yabancı dil kurslarından kişisel eğitime ve iş güvenliğine kadar pek çok eğitim veriliyor" dedi. 


Dünya


Geri Dön