15 / 05 / 2024

TUBİTAK Marmara Teknokent

TUBİTAK Marmara Teknokent

KOCAELİ Sınırları içerisinde barındırdığı 62 firma ve 3 bin civarında Ar-Ge personeli ile öne çıkan, Türkiye'nin teknoloji serbest bölgesine sahip tek teknokenti TÜBİTAK Marmara Teknokent hedef büyüttü.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan "TÜBİTAK, Kanal İstanbul'a karşı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Marmara Teknokent binasının temeli atıldı!

TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katımıyla gerçekleştirildi

Milli elektrikli lokomotif raylarda!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000, 4 yıllık yoğun çalışmanın ardından raylardaki yerini aldı.

Milli elektrikli lokomotif bugün raylara iniyor!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ortaklığı ile tamamı yerli teknoloji ile geliştirilen E1000 bugün raylardaki yerini alacak.

TÜBİTAK Marmara Teknokent yatırımcılarını buluşturacak!

Martek, kasım ayında gerçekleştireceği Demo-Day (sunum günü) organizasyonu ile girişimci ve yatırımcıların bir araya gelmesi sonucu oluşacak web portalına mevcut yatırımcı ağlarını da ekleyerek, yeni girişimciler ve yatırımcılar için ürünlerinin sergilenm

Ucuz ve çevreci asfalt Türkiye yollarında!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Kimya Enstitüsü ile Karayolları Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığınca üretilen "ılık karışım asfaltın" ilk denemesi, Ankara Çevre Otoyolunda gerçekleştirildi.

Tübitak ilk yerli rüzgar türbinini Temmuz'da açacak!

TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan ilk yerli rüzgar türbini elektrik üretimi için gün sayıyor. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Tunaboylu, “Projenin ikinci aşamasında 2,5 megavat versiyonu üretilecek” dedi.

Avrupa'nın en büyük dental implant fabrikası Türkiye'ye kurulacak!

Avrupa'nın en büyük dental implant fabrikalarından biri olacak kurulum projesinin işbirliği protokolü imzalandı. Fabrika TÜBİTAK, DTİ İmplant ve Biyoteknoloji Enstitüsü işbirliği ile TÜBİTAK Marmara Teknokent'te inşa edilecek.

Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum 2017'de bitecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "TUBİTAK ile gerçekleştirmiş olduğumuz protokolle yapılacak olan ’Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum’ inşaatı çalışmalarına başlandı" dedi.

MESKi TÜBİTAK projesine destek oldu!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi ( MEŞKİ ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından Türkiye'ye örnek gösterildi.

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ( MAM ) arasında imzalanan sözleşme ile yapılan “ Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi ” devam ediyor...

Doğu Marmara'daki teknokentlerin kapasiteleri geliştirilecek!

Doğu Marmara'daki teknokentlerin kapasiteleri geliştirilmesi planlanıyor. MARKA ile TÜBİTAK MARTEK arasında Doğu Marmara'd yer alan teknopark ve de teknokentlerin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik işbirliği prototokolü imzalandı.

Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi imza töreni yarın gerçekleşecek!

Ülkemizdeki tüm denizlerin kirliliğinin ve kalitesinin 3 yıl süreyle izleneceği “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Projesi” ÇED ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı arasında imzalanacak sözleşme ile başlıyor...

TUBİTAK Marmara Teknokent Haberi

TUBİTAK Marmara Teknokent

2013 sonu itibariyle yıllık 250 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşan Kocaeli, beklentüere daha iyi cevap verebilmek, fiziksel altyapıyı kuvvetlendirmek için 'sonsuzluk' biçiminde yeni bir bina yatırımına start verdi. Akülı bina olarak tasarlanan Ar-Ge merkezinin yapımında doğaya saygılı ve geri dönüşümlü malzemeler kullanılacak. Marmara Teknokent Genel Müdürü Faruk Sakin, sonsuzluğun aynı zamanda burada yürütülecek projeleri de 'sonsuz' küacağını belirterek, "Güzel işlere imza atüacak. 


TÜBİTAK dünya ile yarışır bir teknokent hayal ediyor"dedi. 

Halihazırda 620 dönümün kentsel planlamasını yaptıklarını ifade eden Faruk Sakin, "12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz yeni bina yaklaşık olarak 16 milyon TL'ye mal olacak. Biz doğaya saygüı, enerji tüketimi az projeler üretiyoruz. 


Yaşam standartı yüksek bir alan oluşturma gayesindeyiz. Tasarlanan binamız akıllı video, konferans ve seminer odasıyla, teknik altyapısıyla,...