30 / 04 / 2024

Kocaeli Üniversitesi taşınacak mı

Kocaeli Üniversitesi taşınacak mı

Kocaeli Üniversitesi yönetimi, Mimarlık ve İletişim Fakülteleri ile Konservatuar’ı Sekapark’a taşıma kararı aldı. Büyükşehir’in onay verdiği proje 2017’de tamamlanacak.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

İstanbul'daki 1.5 milyon konut nereye taşınacak? Bakan Kurum tek tek açıkladı! 

İstanbul'da taşınacak olan 1.5 milyon konuta ilişkin önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 binini Anadolu yakasında, 500 binini Avrupa yakasında, 500 binini de olduğu yerde yapacaklarını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.

Kocaeli Kandıra yeni belediye binası Kocaeli Üniversitesi'ne mi tahsis edilecek? 

Kocaeli Kandıra Belediye Meclisi'nin Mart ayı oturumunda, yeni belediye binasının Kocaeli Üniversitesi'ne tahsis edilme talebi gündeme alındı. 

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Boğaziçi Üniversitesi'nden 'kampüsler taşınacak' iddiasına yanıt!

Boğaziçi Üniversitesinin mevcut kampüslerinden taşınarak farklı bölgelerde yer alan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin uygulamalı bilimler yüksekokulu Tınaztepe'ye mi taşınacak?

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Seferihisar'da bulunan uygulamalı bilimler yüksekokulunun Tınaztepe'ye taşınacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

OSB'ler şehir dışına taşınacak! 

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda organize sanayi bölgeleri şehir dışına taşınacak.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Marmara Üniversitesi 2023 yılında Maltepe'deki yeni yerine taşınacak!

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatındaki devam eden çalışmaları inceledi.

Hacettepe Üniversitesi Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hacettepe Üniversitesi Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karadeniz'de 6 ilde 2 bin aile taşınacak!

Karadeniz'de ''İklim Değişikliği Eylem Planı'' kapsamında çalışmalara başlanıyor. 6 ili kapsayan eylem planı kapsamında 1950 binada yaşayan 2000 aile, yeni yapılacak konutlara taşınacak.

Kocaeli Üniversitesi taşınacak mı Haberi

Kocaeli Üniversitesi taşınacak mı

Kocaeli Üniversitesi yönetimi, yer sıkıntısı yaşayan Mimarlık ve İletişim Fakülteleri ile Konservatuar bölümünü Sekapark’a taşıma kararı aldı. Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kararın ayrıntılarını gazetemize anlattı. Hülagü, fakülteleri taşıma kararını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte aldıklarını belirterek, taşınma işleminin 2017 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.


REKTÖR ANLATTI

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mimarlık ve İletişim Fakülteleri ile Konservatuar’ın yer sıkıntısı yaşadığını belirterek, “Mimarlık fakültesi yeni atölyeler talep ediyor. İletişim fakültemizin ise stüdyolara ihtiyacı var. Bu nedenle böyle bir karar aldık. Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlık ve Konservatuar’ın taşınması konusunda kesin anlaştık. İletişim fakültesi için de protokol imzalanmamakla birlikte sözlü olarak fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.


KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ

Sekapark içerisinde yer alan Alman yapısı binaların, tarihi eser konumunda olduğunu belirten Sadettin Hülagü, “Alman yapısı...