27 / 04 / 2024

Kocaeli Üniversitesi nereye taşınacak?

Kocaeli Üniversitesi nereye taşınacak?

Kocaeli Üniversitesi yönetimi, Mimarlık ve İletişim Fakülteleri ile Konservatuar’ı Sekapark’a taşıma kararı aldı. Büyükşehir’in onay verdiği proje 2017’de tamamlanacak.



Kocaeli Üniversitesi yönetimi, yer sıkıntısı yaşayan Mimarlık ve İletişim Fakülteleri ile Konservatuar bölümünü Sekapark’a taşıma kararı aldı. Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kararın ayrıntılarını gazetemize anlattı. Hülagü, fakülteleri taşıma kararını Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte aldıklarını belirterek, taşınma işleminin 2017 yılına kadar tamamlanacağını açıkladı.

 


REKTÖR ANLATTI

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mimarlık ve İletişim Fakülteleri ile Konservatuar’ın yer sıkıntısı yaşadığını belirterek, “Mimarlık fakültesi yeni atölyeler talep ediyor. İletişim fakültemizin ise stüdyolara ihtiyacı var. Bu nedenle böyle bir karar aldık. Büyükşehir Belediyesi ile Mimarlık ve Konservatuar’ın taşınması konusunda kesin anlaştık. İletişim fakültesi için de protokol imzalanmamakla birlikte sözlü olarak fikir birliğine vardık” ifadelerini kullandı.

 


KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ

Sekapark içerisinde yer alan Alman yapısı binaların, tarihi eser konumunda olduğunu belirten Sadettin Hülagü, “Alman yapısı binalar çok güzel. Tarihi özellikte binalar bunlar. Aynı zamanda koruma kararı bulunuyor. Anıtlar Kurulu’na başvurup, koruma kurallarına riayet ederek restore edeceğiz ve fakültelerimizin kullanımına açacağız. Sekapark; Bilim Müzesi, Kağıt Müzesi, film platoları bulunan bir yer ve çok geniş araziye sahip. Fakültelerimiz ile konservatuarın taşınmasıyla tam bir bilim, kültür, sanat ve iletişim merkezi olacak. Bu arada üniversitenin ve belediyenin konservatuarları entegre edilecek” diye konuştu.

 


MALİYETİ ORTAK

Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü şunları söyledi: “Maliyetini üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyesi birlikte karşılayacak. Üniversitemizin 2016 bütçesinde bu çalışmayla ilgili pay ayırmayı planlıyoruz. Şu an bölümler ve sınıflar için proje çalışmaları sürdürülüyor. Sekapark bölgesi merkezi konumda. Tramvay güzergahı üzerinde yer aldığı için ulaşımı da rahat olacak. Ayrıca film platosu bulunduğu için, İletişim Fakültesi öğrencilerimiz de platodan yararlanabilecek. Bu konuya film şirketi de sıcak bakıyor.”

 


ÜNİBEL YENİDEN

Prof. Dr. Hülagü, İzmit Anıtpark’taki Mimarlık Fakültesi ve Konservatuar bölümünden boşalacak olan yerin ise Ünibel Polikliniği ve Sürekli Eğitim Merkezi olarak kullanılmasını planladıklarını kaydetti. 2011 yılında tam gün yasası nedeniyle kapanan Ünibel Polikliniği, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin, mesai dışı saatlerde sağlık hizmeti verdiği bir sağlık merkezi olarak kurulmuştu. Hülagü, “Şehrimize katkı sağlanması açısından bizim de çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Belediye yetkililerine de destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.


Bizim Kocaeli


Geri Dön