10 / 05 / 2024

Kocaeli yeşil alanlar

Kocaeli yeşil alanlar

Sanayi kenti Kocaeli’nde 2004 yılında bir metrekare olarak belirlenen kişi başına düşen yeşil alan, ağaçlandırma çalışmalarıyla 10 metrekareye ulaştı. Sanayi kenti Kocaeli, yeşil alan zengini...

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Kocaeli Körfez arsalarına ilişkin değerleme raporunu yayınladı. Peki Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri ne kadar oldu?

Yeşil GYO'dan ev alanlar dikkat!

Yeşil GYO'nun Finansör Banka'ya 396 milyon TL tutarında İnşaat Kredisi Anapara borcu ödendi. Projelerin tamamlanmasına yönelik yeni finansman için Finansör Banka lehine ilave 402 milyon TL ipotek verildi.

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

Yeşil GYO projelerinden ev alanlar dikkat!

Son dönemlerde yaşanan mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen Esenyurt Innovia 4 projesiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Yeşil Holding'e bağlı Yeşil GYO büyük bir anlaşmaya imza attı. 

Yeşil GYO İlimtepe parseli 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil GYO'nun Kocaeli İli, Körfez İlçesi, Yarımca Köyü, 21 adet parselde bulunan şirket hissesine ilişkin 2020-1240 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. 

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Alanlar Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, "Bu şehirde asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız" dedi...

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.

Yeşil GYO Kocaeli İlimtepe 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kocaeli, İlimtepe 21 adet parselde bulunan şirket hissesine ilişkin KD-GR-1405 nolu yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

Yasin Çağatay Seçkin İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı oldu!

Geçtiğimiz hafta istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek'in yerine Profesör Dr. Yasin Çağatay Seçkin getirildi

Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsası değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli Körfez arsasının değerleme raporunu yayınladı...

Murat Kurum: Yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedefliyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehir planlaması yaparken içinde parklar, sosyal donatılar ve yeşil alanların olduğu alanları da ayırdıklarını, yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi...

Kocaeli yeşil alanlar Haberi

Kocaeli yeşil alanlar


Sanayi kenti Kocaeli'nde 2004 yılında bir metrekare olarak belirlenen kişi başına düşen yeşil alan, ağaçlandırma çalışmalarıyla 10 metrekareye ulaştı. 


Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 10 yıllık dönemde kentte 6 milyon 288 bin fidan dikildiği belirtildi. 


Dikilen fidan sayısının dünya standartlarının üzerinde olduğuna işaret edilen açıklamada, 2004'te bir metrekare olan kişi başına düşen yeşil alanın, 2014'te 10 kat arttığı vurgulandı. 


Yangın nedeniyle yok olan ormanlık alanların da yeniden ağaçlandırıldığı kaydedilen açıklamada, Derince ilçesindeki Mersincik ve Çınarlıdere bölgesinde kül haline gelen ağaçların yerine 52 bin fidan dikildiği ifade edildi. 


Ayrıca, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel'de uzunluğu bin kilometreyi aşan onlarca yürüyüş parkurunun doğa tutkunlarının hizmetine kazandırıldığı bildirildi....