04 / 05 / 2024

Kocaeliye tiyatro

Kocaeliye tiyatro

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, “Sabancı Kültür Merkezi devlet tiyatrolarının kendisine ait bir salondur. Devlet tiyatrosu, Sabancı Kültür Merkezi’nde hemen şimdi göreve başlayabilir” dedi.

Arnavutluk'ta tiyatro binasının yıkımında şok gözaltı!

Arnavutluk'ta Ulusal Tiyatro binasının yıkımının yıkılmasına karşı çıkan protestocular gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi arasında Cumhurbaşkanı Ilir Meta'nın eşi de yer alıyor.

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına tepki!

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına karşı çıkan bazı sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden aktivistler, yıkıma tepki gösterdi.

Ömer Seyfettin’in sıra dışı hayatı ilk kez tiyatro sahnesinde!

Ödüllü yazar Kosta Kortidis'in usta kalemiyle sahne taşıdığı yeni tiyatro oyunu “Deli Şair Ömer Seyfettin”; büyük hikayecinin ölüm yıldönümü olan 5 Mart’ta İstanbul’da seyirci ile buluşuyor...

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.

Kablosuz Taş Devri tiyatro oyunu: Gayrimenkul sektöründe bir ilk!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık Türkiye'de ilk  defa gayrimenkul sektörünü Kablosuz Taş Devri tiyatro oyunu ile tiyatro sahnesine taşıdı...

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atılıyor!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli 8 Ekim'de atılacak. Temel atma törenine birçok tiyatro sanatçısının katılması bekleniyor.

Burhaniye Amfi tiyatro inşaatında inceleme yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 5 bin kişilik Burhaniye Amfi tiyatro körfezde cazibe merkezi olacak.

Burhaniye'de Amfi Tiyatro inşaatında sona gelindi!

Burhaniye’nin prestij projelerinden bir tanesi olan Amfi Tiyatro inşaatı büyük oranda tamamlandı. Tiyatro yaklaşık 73 dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor.

Büyükyalı İstanbul, Dünya Tiyatro Günü'nde Ali Poyrazoğlu'nu ağırladı!

Büyükyalı, Dünya Tiyatro Günü dolaysıyla usta oyuncu Ali Poyrazoğlu’nu ağırladı. Ali Poyrazoğlu: "Her şey bir hayalle başlar, çocuklarınızı hayal kurmaya teşvik edin" dedi.

Şevket Çoruh, Kadıköy'de 17 milyon TL'ye tiyatro salonu açıyor!

Ünlü Oyuncu Şevket Çoruh, Kadıköy'de Baba Sahne adında tiyatro salonu açıyor. Çoruh, 7 klasik otomobilini, 3 evini satıp 7 milyon TL kredi çektiği sahne için toplam 17 milyon TL yatırım yaptı.

Folkart'tan Türkiye'nin ilk akademik tiyatro merkezi!

İzmir'de faaliyet gösteren Folkart, Türkiye'nin ilk akademik tiyatro merkezini hayata geçirdi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, projeden bahsetti.

Düzce Antik Tiyatro'da düzenleme çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi alanlarında yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında “Antik Tiyatro”da da peyzaj düzenlemelerine başlandı.

Kocaeliye tiyatro Haberi

Kocaeliye tiyatro

Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, Kocaeli’ye bir devlet tiyatrosunun şart olduğunu ifade ederek, “Sabancı Kültür Merkezi devlet tiyatrolarının kendisine ait bir salondur. Devlet tiyatrosu, Sabancı Kültür Merkezi’nde hemen şimdi göreve başlayabilir” dedi


Türk tiyatrosunun gelmiş olduğu konum itibariyle içinde bulunduğu durumun pek iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz. Kemal Sunal’dan Zeki Alaska’ya, Münir Özkul’dan Metin Akpınar’a, Haldun Taner’den Müjdat Gezen’e kadar pek çok önemli ismi sanat camiasına kazandırmış ve halk nezdinde bu önemli isimleri onurlandırmayı başarmış olan Türk Tiyatrosu, günümüze gelindiğinde, maalesef ki bazı sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Tiyatro ile birlikte birçok sanat dalının üzerindeki siyasi baskı, onun özgür düşünce ortamından ve sınır tanımaz yapısından mahrum kalmasına sebep olmuş, sahnelenecek olan oyunlar bazı denetimlere tabi tutulurken, bazı oyunların sahnelenmesi...