30 / 04 / 2024

kod-29 nedir

kod-29 nedir

Sosyal Güvenlik Kurumu, “Fesih kısıtından önceki dönemde aylık ortalama 17 bin çalışanın işten ayrılış nedeni ‘Kod-29’ olarak bildirilmiş iken fesih kısıtından sonraki dönemde bu sayı daha düşük olup aylık ortalama 15 bin kişidir” açıklamasını yaptı.

EYT'linin kıdem tazminatında 'kod 29' tehlikesi! Gözden kaçan detay

Kıdem tazminatında tavan ücret 20 bin liraya dayanırken hak sahipleri için dikkat çeken bir uyarı yapıldı. EYT ile birlikte milyonların sıcak gündeminde bulunan konuya ilişkin uzmanlar işverenin SGK'ya yapacağı bildirimlerde 29 koduna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte ayrıntılar...

Dikkat milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! SGK'dan Kod-29 açıklaması geldi!

Sosyal Güvenlik Kurumu, “Fesih kısıtından önceki dönemde aylık ortalama 17 bin çalışanın işten ayrılış nedeni ‘Kod-29’ olarak bildirilmiş iken fesih kısıtından sonraki dönemde bu sayı daha düşük olup aylık ortalama 15 bin kişidir” açıklamasını yaptı.

Sürdürülebilir yerleşme nedir?

29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci ve 12 nci maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik gereğince, sürdürülebilir yerleşme nedir?

Emlak vergisi geçici muafiyeti nedir?

29 Temmuz 1970 tarihinde kabul edilen 1319 sayılı Emlak Vergisi kanunu gereğince, kimi mükellefler vergiden geçici olarak muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi geçici muafiyeti nedir? Kimler geçici olarak muaftır?

Apartman risk analizi nedir?

29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğine göre apartman risk analizi nedir? İşte apartman risk analizi örneği...

Tellallık harcı nedir?

29 Mayıs 1981 tarihinde 17354 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda sınırları çizilen Tellallık harcı nedir? Tellallık harcını kim öder? İşte yanıtı...

Gayrimenkulde feragat nedir?

Feragat, vazgeçme anlamına gelir. Peki gayrimenkulde feragat nedir?

Rezidans nedir?

Otellerde sunulan hizmet ve konforun konut projelerinde de birleşmesi ile meydana gelen rezidans nedir? Rezidansların özellikleri nelerdir?

Kanuni ipotek nedir?

İpotek, var olan veya ileride doğacak borç için bir gayrimenkulün teminat olarak gösterilmesi durumudur. Peki kanuni ipotek nedir?

Arsa payı nedir?

Bir gayrimenkulün kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken ana yapının bulunduğu parsel arsasından değerleme oranında arsadan verilen pay arsa payı olarak nitelendirilir. Arsa payı nedir? Arsa Payı nasıl hesaplanır, detayları...

Emlak beyanı nedir?

Emlak Vergi Kanunu'na göre arazi, arsa ve bina gibi gayrimenkul sahiplerinin vergilendirilebilmesi için emlak beyanında bulunması gerekir. Peki emlak beyanı nedir?

Düzenleme ortaklık payı nedir?

Vatandaşların ulaşım, dinlenme, sosyal, kültürel ve güvenlik gibi ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı İmar uygulaması kapsamında gerçekleştirilen düzenleme ortaklık payı nedir?

İntifa hakkı nedir?

Taşınmaz mülk sahibi, mülk üzerinde yararlanma veya kullanma hakkını başkasına devrederse intifa hakkı söz konusu olur. İntifa hakkı nedir, detayları...

kod-29 nedir Haberi

kod-29 nedir

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ‘Kod-29’ ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İş Kanunu’nunda yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller fesih kısıtı uygulamasının istisnaları arasında sayıldığını bildirdi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; SGK'nın açıklaması şu şekilde: "SGK, Koronavirüs salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinden çalışanlarımızı korumak için 16.04.2020 tarihinden itibaren fesih kısıtı uygulaması getirilmiştir. Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller görevin kasten ve sürekli ihmali, mazeretsiz işe gelmemek gibi maddelerin yanı sıra cinsel taciz, küfür, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak gibi halleri de içermektedir. Bu hallerin tamamında iş akdinin feshi durumunda işten ayrılış işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirimleri ‘29 nolu kod ‘ üzerinden yapılmaktadır. Birbirinden farklı fesih nedenlerinin tamamının aynı kod (Kod-29) ile bildiriminin çalışma hayatında belirsizliklere yol açtığının...