20 / 05 / 2024

kokan sular içilir mi

kokan sular içilir mi

Çeşmelerden akan kullanma sularının koktuğuna ve ilaçlı olduğu yönünde çıkan iddialara Halk Sağlığı Müdürlüğünden açıklama geldi. Güzin Apaydın, suların sağlık açısından tehdit oluşturmadığını belirtti.

Şişli'nin Kanal İstanbul'unda sular durulmuyor!

"Şişli'nin Kanal İstanbul'u" şeklinde bilinen ve Şişli Belediyesi'nin iki defa mühürlediği inşaatta Kaymakam Ahmet Gazi Kaya'nın belediye yetkililerini yetki aşımıyla suçladığı, yetkilileri soruşturma açmakla tehdit ettiği iddia edildi.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisi: Yüzde 25 sınırı sona ermeli!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Türkiye Gazetesi Yazarı ve Başmüfettiş İsa Karakaş, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kira desteği önerisini gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

Migros'ta dev havlularda yüzde 40, Bingo çamaşır sularında yüzde 25 ve parfümlerde yüzde indirim başladı!

Migros’ta çok beğenilen indirim kampanyasının 27 Eylül’de sona ereceği öğrenilirken, Migros, tüm müşterilerini şubelerine davet etti. Ayrıca, dev havlularda yüzde 40, Bingo çamaşır sularında yüzde 25 ve parfümlerde yüzde indirim başladı. İşte 26 Eylül 2023 Migros fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor! Benzin, motorin ve LPG'de büyük deprem! İşte son dakika fiyatları!

Milyonlarca sürücünün son durumu ile ilgili araştırmalar yaptığı akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor. Peki bugün benzin, motorin ve LPG'de indirim ya da zam var mı?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma, artan maliyet ve lojistik giderler pet şişe sularının zamlanmasına neden oldu. TBYD Başkanı Erol Dündar, zammın yüzde 20 ile 30 arasında olduğunu belirtti.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Innovia 4'te sular durulmuyor! Proje yine mahkemede! 

Yeşil GYO Innovia 4 projesinde sular resmen durulmuyor. Şirket, kat irtifakının kurulması için vekaletname vermeyi reddeden 48 arsa malikine karşı dava açtı. İşte ayrıntılar...

Marmara'da sular çekildi! Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği Marmara Bölgesi’nde denizdeki hareketlilik büyük korkuya neden oldu. Bölgede suların çekilmesiyle ilgili Kandilli Rasathanesi son dakika açıklaması yaptı!.

Emeklilerin içine soğuk sular serpildi! Maaşlarının 10 katını bulan faizsiz ödeme! İşte detaylar!

Emekliler için bankalardan yeni açıklama geldi. Maaşlarının on katını bulan faizsiz ödeme imkanı. İşte detaylar!

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler!

Kat irtifakı tapusu, inşaatı devam eden bir yapıya alınabiliyorken, kat mülkiyeti ise inşaatı tamamlanmış, iskanı alınmış yapıya alınabiliyor. Peki, Kat irtifakından kat mülkiyetine nasıl geçilir? İşte gerekli belgeler...

kokan sular içilir mi Haberi

kokan sular içilir mi


Çeşmelerden akan kullanma sularının koktuğuna ve ilaçlı olduğu yönünde çıkan iddialara Halk Sağlığı Müdürlüğünden açıklama geldi. Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne şebeke suyundaki kokudan kaynaklı şikayetlerin gelmesi üzerine 10 adet denetim izlem ve 265 adet kontrol izlem numunelerine ek olarak 16 mahallede muhtelif noktalardan otuza yakın su numuneleri alındığını ifade eden Çevre Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Güzin Apaydın, numunelerin tümünün Halk Sağlığı Laboratuvarında yaptırılan bakteriyolojik ve kimyasal analizlerinin Yönetmelik değerlerine uygun olduğunun tespit edildiğini söyledi. Apaydın, analiz sonuçları ile dikkate değer bir farklılığın söz konusu olmadığını, kokuya sebep olan unsurların bakteriyolojik veya kimyasal olmadığını ve sağlık açısından tehdit oluşmadığını ifade ederek " ESKİ'ye yapılan yazılı bildiri neticesinde arıtma tesisinde ham suyun arıtımından sonra dağıtım şebekesine verilmeden önce koku giderimi için...