13 / 05 / 2024

kokar kaplıcasının faydaları

kokar kaplıcasının faydaları

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Kaplıcada en önemli sorununsa; gelen misafirlerin ağırlanacağı herhangi bir tesisin olmaması.

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

BİM'den Babalar Günü kataloğu! Casıo erkek kol saati 459 TL'ye, deri kemer 89 TL'ye, Kiğılı tişort 169 TL'ye düştü!

BİM Babalar Günü'ne özel indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Katalogda Casıo erkek kol saati 459 TL'ye, deri kemer 89 TL'ye, Kiğılı tişort 169 TL'ye düştü.

Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı?

Tapu işlemleri arasında gayrimenkul alım satımlar büyük yer kaplıyor. Bu işlemlerde bazı belgeler istenmektedir. Bu belgelere ilaveten bir de sağlık raporu isteniyor. Peki Sağlık raporu olmadan tapu alınır mı? İşte merak edilen detaylar!

E – faturaya geçin hayatınız kolaylaşsın! Kim e – fatura kullanmak zorunda? İşte e – faturanın faydaları

2010 yılında hayatımıza giren e – fatura, milyonlarca kullanıcıya kolaylık sağlarken, e – fatura kullanmak zorunda olan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar var. Peki kimler e – fatura kullanmak zorunda? E – faturanın yararları neler? İşte detaylar…

GYODER Yeşil Bina Uygulamalarının Faydaları webinarı 9 Şubat'ta!

GYODER Akademi Yeşil Bina Uygulamalarının Faydaları webinarı 9 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gayrimenkul yatırımı ile Avrupa pasaportu nasıl alınır?

Birçok vatandaş Avrupa vatandaşı olabilmek için Avrupa ülkelerinde gayrimenkul ediniyor. Peki, gayrimenkul yatırımı ile Avrupa pasaportu nasıl alınır? Avrupa vatandaşı olmanın faydaları neler? İşte detaylar...

2021 DASK rehberi!

2021 deprem sigortası teminat tutarı 240 bin TL’den 268 TL’ye yükseltildi. Betonarme ve farklı yapıya sahip olan binalarda deprem sigortası fiyatları değişiklik gösteriyor. Peki, deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu? Deprem sigortası yaptırmanın faydaları nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Gayrimenkul yatırımında İngiltere fırsatı!

ASRIA STRATEGY Yatırım Danışmanı Asya İlayda Ekinci, İngiltere'de gayrimenkul yatırımının faydaları ve ülkeden gayrimenkul yatırım yapmak için koşulları sıraladı. 

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye'nin Venedik'i olacak!

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen, çevresi orman örtüsüyle kaplı Bartın Irmağı'nın, hazırlanan projeyle hizmet sunması planlanıyor...

Kanal İstanbul mu, depreme hazır İstanbul mu? 

Çılgın proje olarak söz edilen Kanal İstanbul projesi gündemden düşmüyor. Yapılıp yapılmayacağının, faydalarının ve zararlarının tartışıldığı Kanal İstanbul'un maliyetiyle, İstanbul'un depreme hazırlanması gerektiği söyleniliyor...

İmar barışının sağlayacağı 4 önemli fayda!

İmar barışı ile imar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle birlikte vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi hedefleniyor. Peki, imar barışının sağlayacağı faydalar neler?

TÇMB ve Vilayetler Birliği Ankara'da beton yolları anlattı!

TÇMB ve T.C. Vilayetler Birliği tarafından Ankara’da “İl Özel İdareleri Beton Yollar ve KÖYDES Eğitim Semineri’ düzenlendi. Seminerde, Beton Yol Maliyet Analizleri ve Uygulamaların faydaları değerlendirildi.

İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

İmar barışı ile imar ve ruhsat problemi olan yapılar kayıt altına alınıyor. Peki kentsel dönüşüme ciddi bir kaynak yaratan İmar barışının sağlayacağı faydalar neler?

kokar kaplıcasının faydaları Haberi

kokar kaplıcasının faydaları

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan Kokar Kaplıcası, sudaki kükürt oranının yüksek olması ve kendine has kokusu nedeniyle vatandaşların ilgisini çekiyor. Halk arasında 'şifalı' olduğuna inanılan kaplıcada en önemli sorununsa; gelen misafirlerin ağırlanacağı herhangi bir tesisin olmaması. 


Kadirli'ye bağlı Avluk Köyü sınırları içerisinde kalan Kokar Kaplıcası'na, her gün başta Adana ve Mersin olmak üzere çevre illerden yoğun bir turist akımı yaşanıyor. Kadirli'ye yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcadaki suyun kükürt oranının yüksek olması ve yine suyun kendine has kokusu nedeniyle de halk arasında; 'Kokar' olarak biliyor. Temelinde Roma hamamı kalıntılarına da rastlanan kaplıcanın, çok eski çağlardan bu yana şifa merkezi olarak kullanıldığı düşünülüyor. Başta sedef hastalığı ve cilt hastalıkları olmak üzere egzema. mantar, vitiligo, böbrek ve safra kesesi taşları, şeker hastalığına şifa...