07 / 05 / 2024

kolombodrum tesisi edirne

kolombodrum tesisi edirne

Edirne’de Türkiye’de, kapasite olarak en fazla kuş adetine sahip olan kolombodrum tesisi yapıldı. Tesisin inşaatı 1.5 milyon TL'ye mal oldu.

Edirne'de yapım karşılığı sınırlı ayni hak tesisi ihalesi!

Edirne İli Güney Edirne Katı Atık Birliği Başkanlığı tarafından yapım karşılığı sınırlı ayni hak tesis tedilmesi suretiyle işletilmesi işi ihale ediliyor. 

Edirne’ye 1.5 milyon TL'ye kuş oteli inşa edildi!

Edirne’de Türkiye’de, kapasite olarak en fazla kuş adetine sahip olan kolombodrum tesisi yapıldı. Tesisin inşaatı 1.5 milyon TL'ye mal oldu.

Edirne Keşan kömür ocağı ve tesis projesinin ÇED toplantısı 16 Şubat'ta!

Edirne Keşan'da Kırma-Eleme-Paketleme Tesisi Kapasite Artışı ve İlave Açık İşletme Kömür Ocağı projesinin yapılması için ÇED toplantısı 16 Şubat'ta gerçekleşecek.

Edirne içmesuyu arıtma tesisi yıl sonunda tamamlanacak!

Adil Sabancı, günde 30 bin metreküp hamsuyu arıtarak memba suyu kalitesine yükseltebilecek tesisi yıl sonuna kadar tamamlayıp işletmeye almayı hedeflediklerini bildirdi.

Edirne Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin toplantısı 22 Aralık'ta!

Edirne İli Lalapaşa İlçesi'nde bulunan Kalker Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi Kapasite Artışı projesinin yapılmasına ilşkin ÇED toplantısı 22 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Edirne Tavuk Üretim Tesisi Kapasite Artışı projesinin toplantısı 3 Aralık'ta!

Edirne İli Havsa İlçesi'nde yer alan Damızlık Tavuk Üretim Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 3 Aralık 2015 günü saat 14:00'da yapılacak.

Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 35'i tamam!

DSİ 11. Bölge Müdürü Adil Sabancı, Edirne içme suyu arıtma tesisinde incelemede bulundu. Yüzde 35'i tamamlanan tesisin gelecek yıl ağustos ayında tamamlanması öngörülüyor.

Edirne'de Katı Atık Tesisi'nin yapımına başlandı!

Edirne Belediye Başkanı ve Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan, yapılacak tesisin özelliklerinin çeşitliliği açısından diğer illerdeki tesislerden farklı olduğunu bildirdi.

Edirne'ye Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapılıyor!

Edirne'de Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapımı için sözleşme imzalandı. Firma yetkilileri Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin yapımını 10 ay içinde bitirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Sazlıdere atıksu arıtma tesisi inşaatı Eylül'de tamamlanacak!

Edirne il Özel İdaresi, "Atıksu Arıtma Tesisi inşaatlarına" merkeze bağlı Sazlıdere Köyü'nden başlıyor. Öncelik merkezde Sazlıdere Köyünde 1000 kişilik "Atıksu Arıtma Tesisi"nin yapım işine verildi.

Edirne Uzunköprü'ye arıtma tesisi yapılacak!

Uzunköprü Belediyesi Evsel Atıksu Arıtma Tesisi'nin geçici kabulu gerçekleştirildi. İhale şartnameleri gereği, 1 yıl süresince yüklenici firma tarafından işletilecek.

Havza Kanalizasyon Arıtma Tesisi tamamlanıyor!

Havza Kanalizasyon Arıtma Tesisi tamamlanıyor. Edirne'ye bağlı Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, geçtiğimiz yıl başlanılan kanalizasyon arıtma tesisi yapımının Ekim ayı sonunda tamamen biteceğini bildirdi.

Keşan Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesinde Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelini attı. İki bakan, butona birlikte bastı...

kolombodrum tesisi edirne Haberi

kolombodrum tesisi edirne

Türkiye’de, kapasite olarak en fazla kuş adetine sahip olan kolombodrum tesisi Edirne’de inşa edildi. Posta güvercini tutkunları, yarışlar öncesi kuşlarını bu tesise getirip, otel konforundan barınmaya, sağlık hizmetlerine, yarış eğitimlerinden beslenmelerine kadar tüm hizmetleri alabiliyor. ‘Kolombodrum’ olarak da bilinen, posta güvercinleri için ortak kümesin en büyük tesisi Edirne’de inşa ediliyor. Bursa, İzmir, Akhisar, Manisa, Balıkesir gibi Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan posta güverciniseverler, yarışlar öncesi kuşlarını yatırım bedeli 1.5 milyon TL olan tesise göndererek, belirli sürelerde yarış eğitimi, barınma ve sağlık gibi hizmetleri alabiliyor.


Güvercin hastanesi 

Güvercinseverlerin ‘güvercin oteli’ olarak da adlandırdıkları kolombodrum tesisi, 500 metrekare kapalı alanı ve yaklaşık 3 bin kuş kapasitesi ile hizmet vermeye başladı. Tesisin en önemli özellikleri arasında hayvan ferahı açısından kümes tasarımı, zemini ve yapısı ön...