06 / 05 / 2024

komisyoncu

komisyoncu

1993 yılında Meclis'in gündemine gelecek bir yasa tasarısıyla, emlak komisyonculuğunun yerini emlak müşavirliği alacakmış. Tasarıyla sadece yüksekokul mezunları emlak müşaviri olabilecekmiş ve mevcut komisyoncular da yeterlilik sınavına tabi tutulacakmış.

Finlandiya Bitcoinleri satmak için komisyoncu arıyor!

Finlandiya hükümeti uyuşturucu baskınlarında ele geçirilen 1.981 Bitcoin’i kendi para birimine çevirmek için komisyoncu arayışına girdi. 

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

İstanbul'da Emlak Borsası 1935 yılında açılmış!

1935 yılında Emlak Komisyoncuları Kurumu, Emlak Borsası açmak için teşebbüste bulunmuş ve borsa yirmi güne kadar açılacakmış. Aynı yılda İstanbul'da emlak komisyoncu sayısı 600 civarındaymış.

Nizamettin Aşa : Büyükşehirlerde 1 milyon konut sahibini bekliyor!

Siftahsiz dükkan kapayan, iflasın eşiğine gelmiş komisyoncu sayısı çığ gibi büyüyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa seçim öncesi piyasaların adeta dibe vurduğunu belirtip, "Şu anda yaklaşık bir milyon konut satılmayı bekliyor" dedi

Ödemiş'in yeni hal tesisi hizmete girdi!

Üretici, komisyoncu ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde projelendirilen ve ilçe ekonomisine büyük katkıda bulunacak Ödemiş Yeni Hal Tesisi'nin açılışı Kocaoğlu'nun katıldığı törenle gerçekleştirildi

komisyoncu Haberi

komisyoncu



Üniversiteli emlakçı dönemi


EMLAK komisyonculuğu yasal statüye kavuşuyor. Önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelecek yasa tasarısıyla, emlak komisyonculuğunun yerini emlak müşavirliği alacak. Tasarı, sadece yüksekokul mezunlarının emlak müşaviri olmasını öngörüyor.


    YILLARDIR yasal bir statüden mahrum olarak faaliyet gösteren emlakçılık piyasasına yeni düzenlemeler geliyor. Önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelecek olan emlak müşavirliği yasa tasarısı, bundan böyle yüksekokul mezunu olmayan kişilerin gayrimenkul alım satımını engelliyor, mevcut komisyoncuların ise yeterlilik sınavına tabi tutulmasını öngörüyor.


'DÜZEN GETİRSİN' Komisyoncular arasında rahatsızlık yaratan tasarıyı alkışlayan İzmir Ticaret Odası Emlakçılar Meslek Komitesi Başkanı Kemal Kayan ise ''Bu tasarının acilen yasalaşarak piyasaya çekidüzen getirilmesini bekliyoruz'' dedi.


ARANACAK ŞARTLAR Emlak...