14 / 05 / 2024

Ödemiş'in yeni hal tesisi hizmete girdi!

Ödemiş'in yeni hal tesisi hizmete girdi!

Üretici, komisyoncu ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde projelendirilen ve ilçe ekonomisine büyük katkıda bulunacak Ödemiş Yeni Hal Tesisi'nin açılışı Kocaoğlu'nun katıldığı törenle gerçekleştirildi




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilen Ödemiş Yeni Hal Tesisi'ni törenle hizmete aldı. Tesis, yaklaşık 19 bin metrekare alanda inşa edildi. İlçe ekonomisine büyük katkılar sağlaması beklenen proje için Büyükşehir ve Ödemiş belediyeleri arasında Temmuz ayında protokol imzalanmıştı. Üretici, komisyoncu ve çalışanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği şekilde projelendirilen tesis, ilgili yasa ve hal işletmecilerinin görüşleri ve talepleri dikkate alınarak tasarlanması açısından da büyük önem taşıyor.


Bugün Paris'e gidiyor

6360 sayılı yasayla birlikte İzmir'e henüz bağlanmadan, İzmir'in yarısından fazla yüzölçümüne sahip 9 ilçeye hizmet yapma yetkilerinin doğduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, planlama çalışmalarına, henüz kanun taslağı hazırlanırken başladıklarını ve acil olan hizmetleri yapmaya başladıklarını belirterek, "Söz konusu ilçelerin hazır projelerini de ortak protokol sayesinde devreye alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin olanaklarını, gücünü, daha idari bir bağlılık olmadan 9 ilçemize yansıtıyoruz. Asfalt ve özellikle arazi yollarında yaptığımız satih kaplama çalışmaları ancak kuru havalarda ve yazın yapılabiliyor. Yaz mevsimini değerlendirmek için geçen yaz hızlı bir çalışma yaptık. Artık buralardan gitmeyeceğiz. Her yaz, her asfalt mevsiminde ilçelerimizde olacağız. Havalar uygun olduğu zaman tekrar asfalt işlerine başlayacağız. İZSU da gerçekleştireceği projelerin planlamalarını yapıyor" dedi. EXPO çalışmaları için bugün yeniden Paris'e gideceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bizim bilmediğimiz işler dönmezse, bu ipi göğüsleyip EXPO 2020'yi İzmir'de gerçekleştireceğiz. İzmir'in kalkınmasına çok büyük bir ivme kazandıracağız" diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise Küçük Menderes Havzası'nın tarım ve hayvancılık ürünlerini ilk elden değerlendirmek ve yöredeki üreticilere katkı sağlamak için hazırladıkları projeleri tek tek gün yüzüne çıkardıklarını belirtti. Daha önce çöplük olarak kullanılan alanın yeni hal tesisi olarak değerlendirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirten Keskin, "Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hizmete alınan tesisimiz, Ödemiş ve çevresine büyük hizmetler yapacak. Önümüzdeki ay da Ödemiş Otogar Tesisi'ni hizmete alacağız" dedi. METİN BURMALI/NAZİF HARUPÇU


"Kimin ne çektiğini herkes biliyor" 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, güncel tartışmalarla ilgili de açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'in öncelik sıralamasına göre acil ihtiyacı olan, hayali olmayan, kentin kalkınmasına katkıda bulunacak, hangi büyüklükte olursa olsun bütün projeleri yapmaya muktedir olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sürecine girildiğini ve herkesin kendine göre bir şeyler söylediğini ifade etti. Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Dün iktidar partisinin bir il sorumlusu, Vasfiye Teyze'den esinlenerek 'Ne çektin be İzmir' diye bir slogan atıyor. İzmirli bir yazarımız da, 5-6 ay önce köşesinde 'Ne çektin be Aziz' diye bir yazı yazmıştı. O ayrı bir yazıydı. Yazının içeriğinde, bu İzmir'de kimin ne çektiğini, kimin ne muamele gördüğünü, kimin üzerine nasıl gelindiğini herkes biliyor. Zamanı geldikçe onları tek tek konuşacağız. Daha 30 Mart'a çok var. Zamanı gelince, neyin nasıl engellendiğini, ne yapıldığını, ne yapılmak istenmediğini, şu anda İzmir'i ayağa kaldıracak 5-6 projenin nasıl seçim sonrasına bırakılmak istendiğini konuşacağız."


'Dilin kemiği yok'

İktidar partisinin önceki yerel seçimlerde sadece Bayındır'ı aldığını hatırlatan Kocaoğlu, "Bu başkanımız, renkli Türkçe sinemaskop film çevirmesini seviyor. Muhterem belediye başkanımız bir açıklama yaptı ve Aziz Kocaoğlu Başkan ayırım yapıyor dedi. Der. Dilin kemiği yoktur. Milletin ağzı torba değil ki, büzesin, der. Ayrım yapmadığımız gibi, biz Bayındır çiçekçiliğini destekleyerek sadece belediye hizmetlerini yapmadık, Bayındır bizim pilot olarak seçip en çok kalkındırdığımız ilçe ama buna rağmen der. Bayındır'a toplam 39 milyon lira yatım yapıldı ama bunları görmek istemiyorlar" dedi. Bayındırlılara seslenen Başkan Kocaoğlu, "Sizden, 30 Mart'ta Bayındır'ı bu belediye başkanından kurtaracak bir karar vermenizi istiyorum" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön