02 / 05 / 2024

Konak Dario Moreno Sokağındaki tarihi bina kültür merkezi olacak

Konak Dario Moreno Sokağındaki tarihi bina kültür merkezi olacak

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

İzmir Dario Moreno Sanat Merkezi açıldı!

İzmir’e büyük bir tutkuyla bağlı olan müzisyen Dario Moreno’nun adının verildiği ‘Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi’, sanatçının 48’inci ölüm yıldönümünde hizmete açıldı

İzmir Dario Moreno Sanat Merkezi 1 Aralık'ta açılıyor!

Konak Belediyesi’nin Karataş Semti’nde restore ederek dünyaca ünlü İzmirli sanatçı Dario Moreno’nun adıyla taçlandırdığı ‘Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi’ sanatçının ölüm yıldönümü olan 1 Aralık’ta hizmete açılacak.

İzmir Dario Moreno Sanat Merkezi gün sayıyor!

Konak Belediyesi’nin Karataş’ta hizmete açacağı Dario Moreno Sanat Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı. Birkaç ay öncesine kadar harabe görünümündeki üç katlı bina yapılan kurul onaylı tadilat çalışmasıyla bambaşka bir görünüme kavuştu.

İzmir Dario Moreno Sokağı'na sanat merkezi geliyor!

Konak Belediyesi’nin Karataş’taki Dario Moreno Sokağı girişinde kiraladığı üç katlı binada yürütülen tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda İzmir’in simge yapılarından Tarihi Asansör’e komşu olan bina çok yakında sanat merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.

İzmir Dario Moreno Sokağı'ndaki tarihi bina restore ediliyor!

İzmir'in simge yapılarından biri olan Karataş'taki Tarihi Asansör'e komşu olan üç katlı tarihi bina hizmete girdiğinde İzmirli müzisyenin adını taşıyan sokak çok yönlü bir sanat mekanına kavuşacak.

Konak Dario Moreno Sokağı’ndaki tarihi bina restore edilecek!

Konak Belediyesi, Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Bina restore edilecek.

Tufan Tok: Güzelbahçe-Konak arasında vapur seferleri başlatacağız!

İzmir Güzelbahçe Belediye Başkan adayı gazeteci-yazar Tufan Tok, Güzelbahçe'nin sorunlarını bildiklerini ve ilk olarak Güzelbahçe- Konak arasına belediye imkânlanyla oluşturulacak kaynaklarla vapur seferlerini başlatacaklarını söyledi...

ÖİB'den Konak Mersinli arazisi açıklaması!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İzmir Konak Mersinli mahallesi 2876 ada, 12 parseldeki 8 bin 181 metrekare arsa ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar haberimizin içinde yer alıyor.

Konak Gayrimenkul inşaat sektörüne girecek!

Konak Gayrimenkul, önümüzdeki yıldan itibaren inşaat sektörüne girmeyi planlıyor. Sektörde 6 yıldır faaliyet gösterdiklerini söyleyen şirket sahibi Yusuf Çete, satılık, kiralık daireler ve arsaların alım-satımı ile ilgili faaliyet gösteriyoruz dedi...

Konak Tünelleri Yeşildere Köprülü Kavşağı'nın açılışı gerçekleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konak tünelleri Yeşildere Köprülü Kavşağı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Konak tünellerini 2014 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi...

Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi finansmanı için imzalar atıldı!

Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi finansmanı için imzalar atıldı.Aziz Kocaoğlu, “Bu anlaşma, Türkiye’deki tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan güvenin yansımasıdır.” dedi.

Gazeteci Taha Akyol’un ailesine ait tarihi konak basın müzesi olacak!

Yozgat Belediyesi ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti'nin işbirliği ile Gazeteci Taha Akyol’un ailesinin uzun yılllar yaşadığı tarihi konak basın müzesine dönüştürülecek. Müze, Türkiye'nin 7. basın müzesi olacak...

Konak Belediyesi evi yanan Mustafa Ağıç’ın evini baştan aşağı döşedi!

Konak Belediyesi Ağıç’ın yeni evini baştan aşağı dayayıp döşedi. Mustafa Ağıç aralık ayında elektrik kaçağı nedeniyle Yeşilyurt’ta oturduğu evinin yandığını ve hiçbir eşyasını kurtaramadığını belirtti.

Konak Dario Moreno Sokağındaki tarihi bina kültür merkezi olacak Haberi

Konak Dario Moreno Sokağındaki tarihi bina kültür merkezi olacak

Konak Belediyesi, İzmir’in simge yapılarından biri olan Tarihi Asansör’ün bulunduğu Dario Moreno Sokağı’nın hemen girişindeki boş binayı kültür ve sanat merkezine dönüştürmek için kiraladı. Restorasyonu yapılacak bina hizmete girdiğinde tarih kokan sokak yeni bir soluk kazanacak.


İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta kamu hizmetlerinin verileceği mekanların sayısını artırmak adına yürütülen çalışmalara bir yenisi eklendi. Konak Belediyesi, kamulaştırmanın zor olduğu bölgelerde kiralama yöntemine başvuruyor. Bu kapsamda son olarak Karataş’taki Tarihi Asansör’e çıkan Dairo Moreno Sokağı’nın girişindeki üç katlı boş bina kiralandı. Yapılan görüşmeler sonunda mülk sahibiyle anlaşmaya varan Konak Belediyesi, burayı kültür ve sanat faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkez yapacak.


Gençlerin buluşma mekanı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kiralanan bina için hazırlanan restorasyon projesinin kurul onayından çıktığını söyledi. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Başkan...