10 / 05 / 2024

konak elektronik tapu sistemi

konak elektronik tapu sistemi

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapuda 35 milyonluk vurgun Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'yle engellendi! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Konya Ilgın Belediyesi'nden tapu kolaylığı!

Ilgın Belediyesi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan istenen "Emlak Rayiç Bedelleri" işlemlerini yeni bir yazılımla Ilgın Tapu Müdürlüğüne elektronik ortamda sundu.

Kepez Belediyesi'nde tapu işlemleri kolaylaştırıldı!

Antalya Kepez Belediyesi ve Kepez Tapu Müdürlüğü arasında, Elektronik Ortamda Emlak Beyan Değerinin Alınmasıyla ilgili protokole imza attı.

Didim'de tapu işlemleri için yeni dönem!

Didim Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 3. Bölge Müdürlüğü arasında, emlak rayiç değeri gibi iş ve işlemlerin elektronik ortamda yapılmasının sağlanması için protokol imzaları atıldı. Anlaşmaya göre; tapuda işlem yapan vatandaşların belediyeden evrak alması gerekmeyecek.

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

Tapu dairelerinde koronavirüs yoğunluğu!

Web Tapu, vatandaşın tapu müdürlüğüne gitmeden 46 tapu işlemini (satış, bağış, intikal vb.) elektronik ortamda gerçekleştirmesine imkan sunuyor...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır 2020?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS, Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan sistem. Peki, internet üzerinden tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte tapu parsel sorgulama 2020...

Elektronik tapu ile 200 milyon TL'ye yakın tasarruf sağlandı!

Murat Kurum'un talimatı ile tapuda yapılan haciz, ipotek, satış, bağış, intikal, kişi kimlik bilgilerinin düzeltilmesi, aile konutu şerhi tesisi, Türk vatandaşlığı işlemleri artık e-devletten yapılıyor...

Samsun'da tapu belgeleri elektronik ortama aktarıldı! 

Samsun'da tapu kadastro belgeleri elektronik ortama aktarılarak Samsunluların hizmetine sunuldu. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Faruk Dönmez, "Tapu hizmetlerinin elektronik ortama alınmasıyla daha kolay ve güvenli bir şekilde hizmet verilmeye başlandı" dedi.

İzmir Konak'ta tapu sevinci!

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Gültepe semtinde ikamet eden halk tapularına kavuşuyor. 'Çıtak arazisi' olarak adlandırılan bölgede yaşayan gecekondu sakinleri tapularını almanın mutluluğunu yaşıyor.

Şirketlerin tapu işlemlerinde büyük kolaylık!

Tapu işlemlerinde artık ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerden, yetki belgesi ve imza sirküsü talep edilmeyecek, belge elektronik olarak alınacak. ..

Konak'ta 40 yıl sonra gelen tapu sevinci!

İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti’nde ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahipleri 40 yıl bekledikleri tapularına kavuştu.

konak elektronik tapu sistemi Haberi

konak elektronik tapu sistemi

Konak Belediyesi ile Konak Tapu Müdürlüğü, Konak’ta vatandaşların işlerini kolaylaştırmak ve daha hızlı hizmet sunulmasını sağlamak amacıyla yeni iş birliğine imza attı.  İzgazete'de yer alan habere göre; iki kurum arasında bina, arsa ve arazi rayiç değerler verilerinin elektronik ortamda paylaşılmasına olanak sağlayacak protokole, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile Tapu ve Kadastro Üçüncü Bölge Müdürü Yusuf Meşhur imza attı. Protokole göre, Konak Tapu Müdürlüğü, Konak Belediyesi tarafından sunulan bina, arsa, arazi vergi değerlerine elektronik ortamda erişebilecek. Böylece vatandaşlar, vergi değerlerini Konak Belediyesi’ne gidip belge almalarına gerek kalmadan tapuda öğrenebilecek.

Taraflar, protokol kapsamında veri iletişim ve paylaşımının doğru, hızlı, kesintisiz ve güvenli olarak sağlanması için gerekli tedbirleri alarak, yatırımlarını yapacak. Vatandaş bu ortaklık sayesinde iki kurum arasında gidip gelmekten kurtulacak.