02 / 05 / 2024

Konak Tramvayı güzergahı

Konak Tramvayı güzergahı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihale öncesi ve inşaat sürecinde çeşitli revizyonlara uğrayan Karşıyaka ve Konak tramvayının son güzergahı açıkladı.

Konak Tramvayı 12.7 kilometre uzunluğunda hizmet verecek!

Fahrettin Altay Meydanı- Konak- Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğunda ve 19 durak, 21 araçla hizmet verecek Konak Tramvayı, pik saatlerde 3'er dakika, diğer saatlerde ise 4-5 dakika aralıklarla çalışacak.

Konak Tramvayı'na dördüncü şerit geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı projesinde yeni bir revizyonla, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda hattı, mevcut gidiş-geliş üç şeritli yola dördüncü şerit olarak kara ve deniz tarafına döşeyecek.

Konak tramvayının güzergahı yine değişti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak tramvayı projesinde, Başkan Kocaoğlu’nun emriyle 4. kez güzergah değişti. Yeni plana göre Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın her iki yönüne 4. şerit yapılacak...

Konak Tramvayı'nın güzergahı yeniden değişti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak tramvayı projesinde Üçkuyular-Konak arası güzergâhında ilk projeye geri dönecek. Mithatpaşa Caddesi'ne alınan güzergâhın yeniden Sahil Bulvarı'na alınması için proje hazırlıkları tamamlandı.

Ankaralılara son dakika müjdesi! Ücretsiz Nostaljik Tramvay seferlere başladı! İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları

Ankaralılara resmen son dakika müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre başkentteki Nostaljik Tramvay seferlere başladı. Peki, Gölbaşı nostaljik tramvay güzergahı neresi? Ankara'daki nostaljik tramvay hangi duraklardan geçecek? İşte nostaljik tramvay geçiş güzergahları...

Konak Tramvayı 24 Mart'ta açılıyor!

Geçtiğimiz sene Karşıyaka tramvayını hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Cumartesi gününden itibaren Konak tramvayında da yolculu ön işletmeye başlıyor.

Konak Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Konak Tramvayı, minimum hızda gerçekleştirdiği ilk gabari test sürüşünü İzmirlilerin alkışları arasında başarıyla tamamlayarak sosyal medyada gündem oldu.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Konak Tramvayı Üçkuyular’a bağlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalat çalışmaları kapsamında 3 Ekim Salı gününden itibaren hattın Üçkuyular bağlantısına başlanacak.

Konak Tramvayı'nda tempo yükseliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı kapsamında Ziya Gökalp Bulvarı'nda hat imalatları başlıyor.

Konak Tramvayı için çalışmalar devam ediyor!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağa geldi. İki etap halinde yapılacak hat döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Konak tramvayında yeni etaba geçiliyor!

Konak Tramvayının imalat çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Eylül Cuma gününden itibaren yeni bir etaba daha başlıyor.

Konak Tramvayı Gazi Bulvarı çalışmaları 18 Eylül'de tamamlanacak!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmaları kapsamında bir kritik eşik daha aşılıyor. Şehitler Caddesi güzergahında yer alan Meles deresi üzerindeki karayolu köprüsünün inşaatı tamamlanıyor.

İzmir Konak Tramvayı'nda son durum ne?

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Tramvayı'nda zorlu bir dönemece daha giriyor.

Konak tramvayı ne zaman tamamlanacak?

Konak Tramvayında, okulların yaz tatiline girdiği bu günlerde, yazın bitimine kadar en zorlu bölgelerdeki çalışmaların bitirilmiş olması hedefleniyor.

Konak Tramvayı'nda 9. ve 10. etap inşaatları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için çalışmalara devam ediyor, tramvay projesi kapsamında Şair Eşref Bulvarı’ndaki 8 etap tamamlandı.

Konak Tramvayı'nda 9. ve 10. etap inşaatları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı çalışmalarında Şair Eşref Bulvarı’ndaki 8 etabında inşaatını tamamladı.

Konak Tramvayı güzergahı Haberi

Konak Tramvayı güzergahı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihale öncesi ve inşaat sürecinde çeşitli revizyonlara uğrayan Karşıyaka ve Konak tramvayının son güzergahı açıkladı. Kocaoğlu, Karşıyaka'da tramvayını İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Ata Sanayi ve Çiğli Devlet Hastanesi'ne uzatacak 2. etap için proje hazırılklarına başladıklarını açıkladı.


İzmir'de yapımı süren 12.8 kilometre uzunluğunda, 20 istasyonlu Konak tramvayı ile 8.8 kilometre uzunluğunda, 14 istasyonlu Karşıyaka tramvayı ihale öncesi ve inşaat aşamasında güzergahta yapılan revizyonlar ve buna bağlı tartışmalarla gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvayla ilgili tartışmaları değerlendirdi. İnşaat, son güzergah ve yeni tramvay hatlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.


"TRAMVAYA NEDEN KARŞI ÇIKILDIĞINI ANLAMIYORUM"

Başkan Kocaoğlu, tramvay projesine başlagıçta en ufak bir itiraz olmadığını, alkışlandığını söyledi. Daha sonra birden bire bir yerlerden düğmeye basılığını belirten...