15 / 05 / 2024

Konak Tünelinin eksikleri tamamlandı mı

Konak Tünelinin eksikleri tamamlandı mı

Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde, geçen 25 Mayıs’ta hizmete açtığı Konak Tüneli’nde havalandırma, haberleşme, yangın algılama ve ihbar, trafik kontrol, anons sistemlerindeki eksiklikler 2 aydır tamamlanamadı.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

İki Konak Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir İki Konak Projesi için hazırlıklar başladı. 524 adet konuttan ve 2 bloktan oluşacak olan projenin detayları ise yavaş yavaş belli oluyor. İşte, İzmir İki Konak Projesi  13 soruda tüm detaylarıyla…

Folkart Konak 18 soruda tüm detaylarıyla!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı! 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek! İşte 18 soruda tüm detaylarıyla Folkart Konak...

İzmir Milli Emlak'tan 27.3 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir ili, Konak, Tınaztepe, Kocatepe, Dumlupınar ve Subaşı ilçelerinde yer alan 13 gayrimenkulü 27 milyon 273 bin 150 TL'ye satıyor...

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!

Kırıkkale Valiliği'nce başlatılan "En Güzel Köy Benim Köyüm" projesi kapsamında köylerin bütün eksikleri gideriliyor ve köylerin çehresi değişiyor.

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Konak'taki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konak İstanbul İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konak İstanbul İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile  Atalay Ata tarafından kuruldu.

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...

Konak Tünelinin eksikleri tamamlandı mı Haberi

Konak Tünelinin eksikleri tamamlandı mı

Uzmanlar tünelin bu eksikliklerle açılmasının riskler taşıdığı ve hata olduğu uyarısı yaptı. Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise hayati ve trafik güvenliğini etkileyecek eksiklikler olmadığını, montajların sürdüğünü ve gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.


İzmir’de 2011 Genel Seçimleri öncesi AK Parti Hükümeti’nin vaadi olarak temelleri atılan, gecikmeli olarak 4 yılda inşaatı tamamlanan 1670 metre uzunluğundaki Konak Tüneli, içindeki mekanik ve elektrikle ilgili donanımları tamamlanmadan 7 Haziran seçimleri öncesi hizmete alındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 25 Mayıs’ta açtığı iki gidiş iki geliş olan tünelde, Haziran ayından itibaren her iki tüpte birer şerit trafiğe kapatıldı. Tüneldeki eksikler tamamlamak için yapılan çalışmalar yavaş ilerledi. Açılıştan sonra iki ay geçmesine karşın eksiklikler tamamlanamadı.


OTOMATİK HAVALANDIRMA, YANGIN ALGILAMA VE TELEFON YOK

Konak Tüneli’nde henüz karayolu tünellerinde bulunması gereken standarlarda havalandırma...