29 / 04 / 2024

Konak TÜNELLERİ İTİRAZI

Konak TÜNELLERİ İTİRAZI

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin önünü açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir II Koordinasyon Kurulu tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

İki Konak Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir İki Konak Projesi için hazırlıklar başladı. 524 adet konuttan ve 2 bloktan oluşacak olan projenin detayları ise yavaş yavaş belli oluyor. İşte, İzmir İki Konak Projesi  13 soruda tüm detaylarıyla…

Folkart Konak 18 soruda tüm detaylarıyla!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı! 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek! İşte 18 soruda tüm detaylarıyla Folkart Konak...

Türkiye Kömür İşletmeleri, İzmir'in göbeğindeki o arsayı satışa çıkardı! İşte ihale tarihi!

Türkiye Kömür İşletmeleri İzmir'deki arsasını satışa çıkardı. Taşınmaz İzmir'in Konak ilçesinde Halkapınar Mahallesi'nde konumlanıyor. 

İstanbul Future İnşaat Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Future İnşaat Taahhüt İthalat Ve İhracat Limited Şirketi Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdlallah Shendı ve Baran Konak ortaklığında kuruldu.

İzmir Milli Emlak'tan 27.3 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir ili, Konak, Tınaztepe, Kocatepe, Dumlupınar ve Subaşı ilçelerinde yer alan 13 gayrimenkulü 27 milyon 273 bin 150 TL'ye satıyor...

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

Çin-Laos demiryolu hattındaki tüneller tamamlandı!

Güneybatı Çin eyaleti Yunnan’ın Kunming kentini Laos’un başkenti olan Vientiane’a bağlayan tren hattının üzerindeki tünelin inşaat çalışmaları tamamlandı.

Konak'taki riskli alanlar ve dönüştürülen alanlar meclis gündeminde!

İzmir'in Konak ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konak İstanbul İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konak İstanbul İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile  Atalay Ata tarafından kuruldu.

Türkiye 757 milyar TL'lik yatırımla ulaşımda çağ atladı!

Son 17 senede yapılan 757 milyar TL'lik yatırım, ulaşım alanında Türkiye’ye çağ atlattı. Yeni havalimanları, YHT’ler, bölünmüş yollar, tüneller ve limanlar, Türkiye’yi uluslararası arenada da öne çıkardı.

Öfkeli kiracı, ev sahibini pompalı tüfekle öldürdü!

İzmir'in Konak ilçesinde Necim Ökmen henüz belirlenemeyen bir sebeple tartıştığı kiracısı Ali R. D.tarafından öldürüldü.

Konak TÜNELLERİ İTİRAZI Haberi

Konak TÜNELLERİ İTİRAZI

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin önünü açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir II Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kentlerimize yönelik saldırıların hukuk nezdinde de meşrulaştığının örneklerinden biriyle daha karşı karşıyayız. Yargı, 'Konak Tüneli Projesi' olarak bilinen, 21.01.2013 tarih ve 1125 sayılı bakanlık oluru ile onaylanan İzmir ili KonakYeşildere Bağlantı Yoluna ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine karşı TMMOB Şehir Plancıları Odamız'ın açtığımız davayı, ne yazık ki ret ile sonuçlandırmıştır." denildi. 



Yurt...