30 / 04 / 2024

konak yeşildere bağlantı yolu

konak yeşildere bağlantı yolu

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Murat Kurum'dan İzmir Yeşildere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konak Yeşildere bölgesinde dönüşüme başlayacaklarını söyledi.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı geliyor!

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi-Çubuk Raylı Sistem Bağlantısı için düğmeye basıldı. Proje 290 milyon 350 bin TL'ye mal olacak.

Ankara-Niğde Otoyolu'ndan Kayseri'ye bağlantı yapılması önerisi TBMM'de!

Ankara-Niğde Otoyolu'ndan Kayseri'ye bağlantı yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Yeşildere'de 25 yıllık imar sorunu çözüldü!

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşildere Mahallesi'nde planlama ve altyapı çalışmalarıyla başlayan dönüşüm sürecini anlattı.

Antalya Yeşildere'nin imar sorunu çözüldü!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yeşildere Mahallesi’ne yeni bir park kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

FETÖ bağlantılı şirketlerinin satış bedeli Hazine'ye aktarılacak!

OHAL kapsamında yayınlanan 687 sayılı KHK ile FETÖ ile bağlantısı tespit edilen şirketler hakkında düzenleme yapıldı. El konulan şirketlerin satışıyla elde edilecek gelir, Hazine’ye devredilecek.

İzmir Yeşildere'deki gecekondular görüntü kirliliği yaratıyor!

Asıf Kurban, Egeli Sabah'a yerel yönetim ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. AKİDER Başkanı Kurban, yurt dışından gelen misafirlerinin Yeşildere yolu üzerindeki gecekonduları görünce çok şaşırdığını ifade etti.

Amasya Yeşildere Vadisi HES projesi protesto edildi!

Amasya merkeze bağlı Yeşildere Vadisi'nde yapılması planlanan hidro elektrik santrali (HES), bölgede yaşayan köylüleri ayaklandırdı. HES için protesto eylemi yapan köylüler karayolunu kapattı.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Malatya-Yeşilyurt bağlantı yolu yapılıyor!

Malatya’nın en önemli ulaşım akslarından biri olan Malatya-Yeşilyurt bağlantı yolunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları yapılıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından da yol güzergahında kalan alt yapılar yenileniyor.

Gümüşhane Yeşildere Konağı restore edildi!

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yeşildere köyünde bulunan tarihi konak İl Özel İdaresi tarafından DOKA desteğiyle restore edilerek turizme kazandırıldı ve 3 yıllığına işletmeciye kiralandı.

Gümüşhane Yeşildere Konağı turizme kazandırıldı!

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yeşildere köyünde bulunan tarihi konak İl Özel İdaresi tarafından DOKA desteğiyle restore edilerek turizme kazandırıldı ve 3 yıllığına işletmeciye kiralandı.

Yeşil başkent adayı Bursa yerel özellikleri ile dönüşecek!

Bursa'nın geleceğinin tartışıldığı "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nde, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa'nın kendine has özellikleriyle geleceğe taşınması vurgulandı

konak yeşildere bağlantı yolu Haberi

konak yeşildere bağlantı yolu


TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kentlerimize yönelik saldırıların hukuk nezdinde de meşrulaştığının örneklerinden biriyle daha karşı karşıyayız. 


Yargı, 'Konak Tüneli Projesi' olarak bilinen, 21.01.2013 tarih ve 1125 sayılı bakanlık oluru ile onaylanan İzmir ili Konak-Yeşildere Bağlantı Yoluna ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine karşı TMMOB Şehir Plancıları Odamız'ın açtığımız davayı, ne yazık ki ret ile sonuçlandırmıştır." denildi. Geçen yılın başından bu yana hem hukuki boyutta hem de kamuoyunu bilgilendirmek üzere Konak Tünelleri projesi hakkında mücadele sürdürüldüğü belirtilerek, bunun sadece şehir merkezine yapılmakta olan bir tünel ve ona bağlanan dört şeritli karayoluna karşı...