29 / 04 / 2024

kongre turizmi merkezi türkiye

kongre turizmi merkezi türkiye

2013'te kongre turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde eden Türkiye'nin bu yılki hedefi 3 milyar dolar. Şimdiden 77'si İstanbul'da olmak üzere 106 kongre için yer ve tarih alınmış durumda...

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile kazandırılması planlan Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Kongre ve etkinlik turizmi gelirleri gittikçe artıyor. Sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'da da kongre turizmi mevcut.Aanadolu'da otel eksikliği olduğunu belirten Reyşaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lüks oteller inşa edeceklerini söyledi. 

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Bursa Gölyazı Köyü’ne turizm yatırımları geliyor!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı Köyü’nün sadece Bursa için değil Türkiye içinde çok önemli bir turizmi merkezi olduğunu belirtti. Bozbey, bölgede turizm alanındaki projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Hilton Dalaman'dan Muğla'ya kongre merkezi!

HİLTON Dalaman Sarıgerme Resort & Spa, yeni yılda yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bölgedeki turizmi 12 aya yaymak için 35 milyon TL’lik 27 delikli golf sahası için yatırım çalışmalarını sürerken, 1200 kişilik yeni bir kongre merkezi için de çalışmalara başladı.

Sakarya'nın 5 ilçesinde golf ve geriatri merkezi kurulacak!

Mahmut Kösemusul, “Akyazı, Hendek, Sapanca, Taraklı ve Karasu ilçelerimizde golf ve geriatri merkezi, kış sporları, süs bitkiciliği, doğa ve kongre turizmi ile termal turizmin, sahil turizminin canlandırılması noktasında önemli çalışmalar var

Cityscape Turkey 2016 Fuarı İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek!

Gayrimenkulün en önemli uluslararası platformları arasında yer alacak Türkiye gayrimenkul sektörünü, küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey’in ilki 24 – 26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi iptal mi oldu?

Dönemin Tekirdağ Valisi şimdi Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın girişimleri ile başlatılan ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Trakya Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi projesi iptal mi oldu?

Expo Kulesi ve Antalya Kongre Merkezi 6 ayda yapılacak!

Expo 2016 Antalya etkinliği kapsamında organizasyonun simge yapıları olan Expo Kulesi'ni ve Antalya Kongre Merkezi'ni Taca İnşaat hayata geçiriyor.

Trabzon Kongre Merkezi projesi hayata geçiriliyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısalihoğlu, Trabzon Kongre Merkezi projesini hayata geçirme yolunda sona yaklaştıklarını belirterek, bu yatırım ile beraber aynı zamanda Kongre ve Tanıtım Ofisi de kurulacağını söyledi.

kongre turizmi merkezi türkiye Haberi

kongre turizmi merkezi türkiye


Türkiye, kongre turizmi için de cazibe merkezine dönüştü. Bu alanda son 10 yılda yüzde 254'lük büyüme sağlanırken, İstanbul dokuzunculuğa kadar çıktı.


2013'te kongre turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde eden Türkiye'nin bu yılki hedefi 3 milyar dolar. Şimdiden 77'si İstanbul'da olmak üzere 106 kongre için yer ve tarih alınmış durumda. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü raporuna göre kongre turizminin büyüme hızı dünyada yüzde 6 ila 10 civarında seyrederken, Türkiye'deki büyüme yüzde 22,5. 2004 yılında sadece 80 kongre düzenlenen Türkiye'de bu rakam 2012'de 179'a çıktı. 2004'te 18'inci iken 2012'de 12'nciliğe yükseldi. 2013 yılında Türkiye 196 kongreye ev sahipliği...