06 / 05 / 2024

kongre turizminden ne kadar gelir elde edilecek

kongre turizminden ne kadar gelir elde edilecek

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, gelecek 2 yılda Türkiye'de 106, İstanbul'da ise 77 kongre için tarih alındığını belirterek, 2014'te Türkiye bu rakamlar ışığında kongre turizminden 3 milyar dolar gelir elde edecek dedi...

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de gerçekleştireceği sunum öncesi risk iştahı düşük ilerliyor. Peki altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

Malatya yeni kongre ve fuar merkezinin inşaatı ne durumda?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Kongre ve Fuar Merkezi inşaatını inceledi. Belediye Başkanı Gürkan; "Malatya'nın kendisine yakışır bir fuar alanı için çalışmalar gerçekleşiyor" dedi...

AOÇ Bira Fabrikası yerinde kalacak!

Danıştay, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucunda Atatürk Orman Çiftliği Bira Fabrikası'nın yerine inşa edilmesi planlanan planlanan TBMM Eğitim ve Kongre Merkezi'ne izin vermedi.

Şahinbey Kongre Merkezi’nin inşaatı tamamlanıyor!

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi'ne inşa edilen Şahinbey Kongre Merkezi'nin inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Ahi Evran Üniversitesi'ne 1.500 kişilik kongre ve kültür merkezi!

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatı tamamlanan kongre ve kültür merkezinin kısa sürede hizmete açılacağını açıkladı.

Kongre Mustafa Cengiz'e Galatasaray Adası konusunda güvenmedi!

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. "Ada Taahhütnamesi"ne rağmen, kongre kulüp başkanı Mustafa Cengiz'e Ada konusunda güvenmedi...

Vişne Han Kapalı Çarşısı ile ticaretin kalbi Yıldırım'da atacak!

Yıldırım Belediyesi'nin Vişne Caddesinde yapacağı ve 128 bin 292 metrekare kullanım alanına sahip olacak Vişne Han Kapalı Çarşısı'nın bünyesinde ticari alanlar, kongre salonu, çok amaçlı salonlar ve kapalı otopark bulunacak.

Koç, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’ne sponsor oldu!

Koç Holding, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nin kongre blokuna 5 milyon 900 bin TL ödeyerek sponsor oldu.

Konyaaltı Kongre ve Fuar Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı!

Konyaaltı Belediyesi Kongre ve Fuar Merkezi'nin ihale süreci tamamlandı. Belediye Başkanı Böcek, Pınarbaşı Mahallesi'ne inşa edecekleri Kongre ve Fuar Merkezi'nin inşaat çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Sakarya Kongre Merkezi için büyük adım!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 19 Eylül Pazartesi günü toplanıyor. Meclis toplantısında şehrin merakla beklediği Kongre Merkezi için AFA’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devri görüşülecek.

Eskisehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO binası ne zaman bitecek?

ETO Başkanı Metin Güler, Eskisehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO Hizmet Binası projesi için inşaat alanında incelemede bulundu.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi 4 Eylül'de açılacak!

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne de ev sahipliği yapan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, 4 Eylül'de hizmete açılacak.

kongre turizminden ne kadar gelir elde edilecek Haberi

kongre turizminden ne kadar gelir elde edilecek


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, gelecek 2 yılda Türkiye'de 106, İstanbul'da ise 77 kongre için tarih alındığını belirterek, "2014'te Türkiye bu rakamlar ışığında kongre turizminden 3 milyar dolar, İstanbul ise 1.7 milyar doların üzerinde gelir elde edecek" dedi. Türkiye'nin tarih, kültür ve kongre turizmiyle de sesini duyurmaya başladığını belirten Ulusoy, şöyle konuştu: "10 yılda büyük kongre sayısı yüzde 254 arttı. 10 yıl öncesine kadar 500 ve üstü kişinin bir araya geldiği uluslararası ölçekte 80 kongre yapılırken, bu rakam 2013'te 196'ya ulaştı." 


Sabah...