06 / 05 / 2024

konkordato süresi tapuya işlenir mi

konkordato süresi tapuya işlenir mi

Borçlu ile alacaklı arasında yapılan anlaşma olarak bilinen konkordato tapuya işlenir mi, detayları...

Adafen İnşaat'ın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı!

Konkordato talebinde bulunan Adafen İnşaat'ın geçici mühlet süresi Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 2 ay uzatıldı...

AC Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı! 

Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza atan AC Yapı, sektörde yaşadığı mali sıkıntıyı atlatamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. AC Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı..

Tapu tescil davası zamanaşımı süresi!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Dava Hazineye karşı açılıyor. Peki, dava ne zaman açılır? Tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir?

Satış vaadi şerhi süresi!

Tapu üzerinde mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile tapuya şerh konulabiliyor. Tapuya satış vaadi şerhi konulabilmesi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, satış vaadi şerhi süresi nedir?

Tapu şerhi süresi ne kadar?

Tapu üzerinde mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh şahsi hakkın sona ermesi veya şerh süresinin dolmuş olması halinde ortadan kalkıyor. Peki, tapu şerhi süresi ne kadar?

İştira hakkı süresi!

İştira hakkı, Bir taşınmaz malı belli bir bedelle belli bir süre içinde malikinden satın alabilmek hakkı oluyor. Bu hak tapuya tescil edilebiliyor. İşte iştira hakkı süresi..

Tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Kamuya ait arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelendirilen tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor!

Vergi borcu yapılandırmaları için 30 Kasım 2014 tarihinde alınan karar ile başvuru süresi uzatıldı. Bakanlık Kararı gereğince 31 Aralık'a kadar vergi yapılandırma başvuru süresi devam ediyor..

Vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Torba Yasa ile yapılandırma için başvurular 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacaktı. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

konkordato süresi tapuya işlenir mi Haberi

konkordato süresi tapuya işlenir mi

Konkordato süresi tapuya işlenir mi?

Konkordato süresi tapuya işlenir mi sorusunun yanıtından önce konkordato nedir, yanıtlayalım: Konkordato, borçlunun alacaklılarıyla anlaşmak suretiyle mahkeme kararıyla giriştiği bir tasfiye yoludur. Peki, konkordato süresi tapuya işlenir mi?


Konkordato süresi tapuya işlenir mi?

Evet, konkordato süresi tapuya işlenir. Tapu kütüğüne işlenen bu şerh bulundukça malikin ilgili gayrimenkul üzerinde tasarruf hakkı yoktur.


Konuya ilişkin husus Türk Medeni Kanunu'nda 1010. maddede şu şekilde ele alınmıştır;


MADDE 1010.- Aşağıdaki sebeplere dayanan tasarruf yetkisi kısıtlamaları, tapu kütüğüne şerh verilebilir:

1. Çekişmeli hakların korunmasına ilişkin mahkeme kararları,

2. Haciz, iflâs kararı veya konkordato ile verilen süre,

3. Aile yurdu kurulması, artmirasçı atanması gibi şerh verilmesi kanunen öngörülen işlemler.

Tasarruf yetkisi kısıtlamaları, şerh verilmekle taşınmaz üzerinde sonradan kazanılan hakların sahiplerine karşı ileri sürülebilir.



Işıl Seren...