05 / 05 / 2024

konuralp müze projesi

konuralp müze projesi

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ve “Doğu Marmara Antik Kent Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası bağlantı sağlandı! 

Antalya'da devam eden 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde Varsak-Müze arası raylarla bağlantı sağlandı. 

Kuleli Askeri Lisesi'ne 1.7 milyonluk müze projesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okulların kapatılması ile birlikte müze olmasına karar verilen Kulesi Askeri Lisesi için Ankara merkezli bir şirket tarafından 1.7 milyon TL’ye müze projesi hazırlanacak.

Dünyanın müze konseptli ilk caddesi ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirecek ve bambaşka bir çehreye kavuşturacak Doğu Garajı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’ni 11 Ocak’ta ihaleye çıkarıyor.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Milas'ın Arkeoloji Müzesi projesi onaylandı!

Milas’ta Gümüşkesen Anıtı’na yapılması planlanan müze projesi onaylandı. Yeni müzenin yapımına yatırım programına alınması ve ihale sürecinin tamamlanmasıyla başlanacak.

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.

Erzurum Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park projesinin temeli atıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Park Projesi’nin temeli atıldı.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

Çamlıca Tepesi ulaşım yolları projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Üsküdar İlçesi, Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıktı.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

konuralp müze projesi Haberi

konuralp müze projesi


Kalkınma Bakanlığı, Düzce Belediyesi, Düzce İl Özel İdaresi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) katkılarıyla oluşturulan “Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ile “Doğu Marmara Antik Kent Projesi’nin içerik tanıtımı için bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde yapılan toplantının ilk oturumunda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında “Konuralp Projeleri” konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Keleş, proje kapsamında Konuralp’e büyük bir müze kazandırılacağını ifade ederek “Bugüne kadar yapılan çalışmalarla ortaya çıkartılan eserler saklanabilenler küçük çapta müzede saklanıyordu, daha büyük çaptakiler daha büyük müzelere kazandırılıyordu. Bu çalışma ile birlikte bunun kararını da verdik. Konuralp’te merkezi bir alana büyük bir müze kazandıracağız. Açık alanlarda arkeo parklar oluşacak. Konuralp’te çıkan bütün bulguları, bugüne kadar dışarıya çıkmış olanlar da dahil hepsini Konuralp...