08 / 05 / 2024

Konut açığının çaresi çatı arasında saklı

Konut açığının çaresi çatı arasında saklı

ÇATIDER Başkanı M.Nazım Yavuz, inşaat sektöründe son yıllarda yaşanan hareketliliğe rağmen konut açığı sorunun devam ettiğini belirterek, atıl durumda bulunan çatıların kullanıma açılmasıyla her binada konut sayısının artacağını söyledi...

Nazım Yavuz: Konut açığının çaresi çatı arasında saklı!

Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan ÇATIDER Başkanı M.Nazım Yavuz, inşaat sektöründe son yıllarda yaşanan hareketliliğe rağmen konut açığı sorunun devam ettiğini belirtti.

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

2024'te konut piyasasını neler bekliyor?

Endeksa 2023’ün konut satış eğilimlerini ve yaşanan dalgalanmaların nedenlerini değerlendirerek 2024 yılında konut piyasasını nelerin beklediğini açıkladı. 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki fahiş artış Z kuşağını da vurdu: Ev alamıyorlar, kiraya çıkamıyorlar!

Fahiş oranlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra, yüksek faiz oranları ve enflasyon genç yetişkinlerin aile evinden ayrılmasını engelliyor. Z kuşağı ev alamıyor, kiraya da çıkamıyor. 

Konut arzının artması için satış teşviki ve arsa gerekli!

İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörle ilgili derneklerle bir araya gelerek sektörü değerlendirdi ve çözüm önerileri açıklandı.  Konut arzının artması için satış teşviki ile boş arsanın gerektiği belirtildi. 

Konut arzının artmasındaki en büyük engeller talep daralması ve artan maliyet!

İnşaat sektörünün, 2023’ü mücadeleyle geçirdiğine dikkat çeken Umut Durbakayım, talep daralması ve artan maliyetlerin altını çizerek, "Erişilebilir metrekare birim fiyatları ile üretim maliyeti arasındaki makasın açılması, konut arzının önündeki önemli engellerden" şeklinde konuştu. 

İstanbul'un dönüşümü için düğmeye basıldı: İlk etapta 70 bin konut dönüşecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki kentsel dönüşüm planlarını açıkladı. Kentte 600 bini acil, dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Bu kapsamda ilk etapta 70 bin konut dönüşecek. İşte detaylar...

KONUTDER Başkanı Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formülü açıkladı!

KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek bir formülü açıkladı. İşte o formül...

GABORAS Çekmeköy konut projesinde ön satışlar başladı!

GABORAS, Çizmeci İnşaat’ın Çekmeköy’de yeni başlayacağı konut projesinde ön satışlar başladı. GABORAS üyelerine özel ekstra indirimler ve avantajlar sunulacağı açıklandı.

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Ev almayı düşünenler hemen bakın!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada ruhsat sayısındaki artışın konut üretiminin artacağını göstermediğini belirterek, gelecek sene konut açığının daha fazla olacağını ve fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

Konut açığının çaresi çatı arasında saklı Haberi

Konut açığının çaresi çatı arasında saklı

Her yıl Ekim  ayının ilk pazartesi günü kutlanan Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan ÇATIDER Başkanı M.Nazım Yavuz, inşaat sektöründe son yıllarda yaşanan hareketliliğe rağmen konut açığı sorunun devam ettiğini belirterek, atıl durumda bulunan çatıların kullanıma açılmasıyla her binada konut sayısının artacağını söyledi.


Birleşmiş Milletler tarafından, barınma hakkı ile ilgili bilincin geliştirilmesi, herkes için yeterli konut ve sürdürülebilir kentleşme faaliyetlerini desteklemek amacıyla ilen edilen Dünya Konut Günü, Türkiye'de her Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanıyor. 


Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan ÇATIDER Başkanı M.Nazım Yavuz, Türkiye'de inşaat sektörünün son yıllarda etkileyici bir büyüme performansı gösterdiğini, buna rağmen konut açığı sorununun varlığını sürdürdüğünü hatırlattı. Yavuz, birçok ülkede etkin şekilde kullanılan çatı katının Türkiye'de atıl durumda tutulduğunu belirterek, gerekli düzenlemenin yapılması ile çatı...