05 / 07 / 2024

konut alan kadın sayısı

konut alan kadın sayısı

Türkiye genelinde 2016 yılında satılan 1 milyon 341 bin 453 konuttan 391 bin 334'ü yani yaklaşık yüzde 29'u kadınlar adına tescil edildi

Konut alan kadın sayısı artıyor!

Cinsiyete göre konut alım istatistiklerine göre, 2016'da satın alınan konutların yüzde 29,2'sinin tapusu kadınların üzerine yapıldı.

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Kadınlar mı yoksa erkekler mi daha fazla konut sahibi oluyor? 2023'te en çok konut alan belli oldu!

Türkiye'de 2023 yılında toplamda 1 milyon 926 konut satıldı. Konut satışlarının detayları incelendiğinde en çok konut satın alan erkekler oldu. 690 bin 438 kişi konut satın aldı.

Büyükşehir'den satılık arsa fırsatı! O ildeki konut alanı imarlı 3 arsanın fiyatı dudak uçuklattı! 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli ili, Merkezefendi ilçesi, Çakmak Mahallesi'nde yer alan 3 adet konut alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Denizli Merkezefendi'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İBB, Fatih'te konut alanı imarlı arsa satıyor! Megakentte arsa sahibi olmak isteyenler bu tarihi kaçırmayın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Fatik ilçesi, Nev Bahar Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Fatih Nev Bahar'da yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Kadın modasına yön verecek yeni nesil bir alışveriş merkezi doğuyor: Sentez Mermer AVM Merter’de açılacak!

İstanbul Merter’de tekstil ve hazır giyim alanında hizmet verecek yeni bir alışveriş merkezi faaliyete geçecek. Mimar Şükrü Gürsoy tarafından tasarlanan ‘Sentez Mermer’ AVM, 24 bin metrekarelik büyüklüğü ile en kapsamlı yeni nesil kadın alışveriş merkezi olacağı belirtiliyor.

İzmit'te konut alanı imarlı arsa satılıyor! Arsa alacaklara büyük fırsat!

İzmit Belediyesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Yenidoğan/Fatih Mahallesi'nde yer alan konut alanı imarlı arsayı satıyor. Peki İzmit'te yer alan arsanın büyüklüğü kaç metrekare? Fiyatı ne kadar? 

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Kadın Kooperatifleri ürünlerinde el emeği göz nuruna yakışır fiyatlar! İşte 18 Eylül 2022 fiyat listesi

Kırsal kesimde yer alan ya da evde el işi üreten kadınların son yıllarda kooperatifleşerek ekonomiye katkıları ciddi oranda artmaya başladı. Ardı ardına kurulan kadın koopetarifleri oya, nakış, çeyiz setinden tutun salça, makarna, pekmeze kadar yüzlerce ürün çeşidini üretip son tüketiciye ulaştırıyo

Arsa almak isteyenler dikkat! Gaziantep Şehitkamil'de konut alanı imarlı arsa satılıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını yayımladı. Yayımlanan son ilanlara göre, Milli Emlak Gaziantep Şehitkamil'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan son dakika fırsatı! Tam 39 bin 300 liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Arsa almak isteyen yatırımcılar tarafından araştırılan Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da yer alan konut alanı imarlı arsayı da satışa çıkardı.

 Arsa almak isteyenler dikkat! Milli Emlak 21 bin liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Arsa almak isteyen vatandaşlar tarafından merakla beklenen Eylül ayı ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden yayımlamaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Niğde'de yer alan konut alanı imarlı arsayı da satışa çıkardı.

Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere son dakika müjdesi! Milli Emlak 162 bin liraya konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karaman ili Merkez ilçesi, Kisecik Köyü'nde yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği Milli Emlak ihalesi 27 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:15'te yapılacak.

konut alan kadın sayısı Haberi

konut alan kadın sayısı

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 2016 yılında satılan 1.341.453 konuttan 391.334'ü yani yaklaşık %29'u kadınlar adına tescil edildi. Kadınlar adına tescil edilen konutlarda yüzde 6 ile en düşük il Van olurken, bu ili Ağrı, Hakkari ve Siirt izledi. Kadınlar adına tescil edilen konutlarda en yüksek oran ise %38 ile Balıkesir'de. Balıkesir'de 2016 yılında satılan 27.666 konuttan 10.702'si bayanlar, 15.053'ü ise erkekler adına tescil edildi. Balıkesir'i %37 ile Çanakkale, %35 ile Aydın, İzmir, Edirne ve Kırklareli izledi.


Gayrimenkul tercihlerinde kadınların daha da etkili olmaya başladığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kadınların başta ulaşım kolaylığı, sosyal çevre, sosyal imkanlar ve yeşil alanı imkanlarını erkeklere göre daha fazla önemsediğini belirtti. Erkeklerde ise kadınlara göre depreme dayanıklılık, otopark ve fiyat daha...