25 / 07 / 2024

konut alan yatırımcıyı koruma

konut alan yatırımcıyı koruma

Türkiye’den konut alan bazı yabancılar fahiş fiyat ve yanlış lokasyon kurbanı oluyor. Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak. Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, bu sayede yabancıya satışların yüzde 30 artacağını belirtti.

Türkler akın akın o ülkeye göç ediyor! İşte yatırımcıların yeni adresi!

Son dönemde yeni vergi taslağı konuşulmaya devam ederken, bir çok Türk yatırımcı yüksek enflasyondan dolayı rotayı o ülkeye çevirdi. İşte yatırımcıların yeni adresi...

Borsa İstanbul’da bayram öncesi kurbanlık niyetine yatırımcıyı kestiler!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksindeki düşüş sürüyor. Borsaya vergi söylentileriyle başlayan satış süreci devam ederken, temel analist Adem Ayan, Kurban Bayramı öncesi yatırımcının kurban niyetine kesildiği benzetmesini yaptı. Takipçilerinden yorum yağdı.

İstanbul'da arsa stokları tükenince yatırımcılar rotayı o ile çevirdi! Arsa yatırımında büyük patlama!

Konut alamayan yatırımcılar yatırımlarını arsaya yapmaya başladı. Özellikle İstanbul'da arsa yatırımı tavan yaparken, yatırımcılar artık alacak arsa bulamıyor. 

Borsaya vergi iddiaları yatırımcıyı korkuttu! Küçük yatırımcı Borsa İstanbul’a veda ediyor!

Hisse senedi ve kripto paralara vergi getirileceği haberleri piyasalara bomba gibi düştü. Borsa İstanbul’da uzun süredir bekleyişte olan küçük yatırımcı, hisselerini satıp borsadan çıkmaya başladı.

Sektörden katlamalı vergi eleştirisi: Yatırımcıyı yurt dışına kaçar, işsizlik artar!

İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada 2. ve daha fazla konuttan kademeli olarak daha fazla vergi alınmasını öngören yasal düzenlemenin yatırımcıları yurt dışına kaçıracağını ve işsizliği artıracağını söyledi.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı yatırımcılardan sonra yerli yatırımcıların da yurtdışına yöneldiğini açıkladı.

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı yüzde 40'ı geçti! Ünlü ekonomist hedefi açıkladı!

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı yüzde 40'ı geçerek iki yılın zirvesine ulaşması üzerine ünlü ekonomist Atilla Yeşilada asıl hedefi sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Altın alanlar şu anda zararda mı? Uzmanı açıkladı! Altın yatırımcıları dikkat!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Gram altın bugün 2.492 lira olurken, daha önce altın alan yatırımcılar zarar edip etmediklerini merak ediyor. Peki altın alanlar şu anda zararda mı? Uzmanı açıkladı...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında geliyor! Yabancı ve yerli yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbul'un Pendik ilçesinde konut projelerinin yüksemesi yatırıcmıların dikkatini çekmeye başladı. Yatırımcılar Pendik'e yçnelmeye başladı.

Yatırımcılar kentsel dönüşüme girecek dairelerin peşine düştü! 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı,son dönemde yatırımcıyı kentsel dönüşüm kapsamında yenilenebilecek evleri satın almaya yönelttiğini belirtti.

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

konut alan yatırımcıyı koruma Haberi

konut alan yatırımcıyı koruma

Türkiye gazetesinden Cabir Tuğrut'un haberine göre, Türkiye’de yabancıya konut satışında yaşanan en büyük problemlerden biri de, “yatırımcıların hem fiyat hem de lokasyon anlamında yanlış yönlendirilmeleri” olarak karşımıza çıkıyor. Geçmişte Esenyurt’u “İstanbul Boğazı” diye gösterip yapılan yüksek fiyatlı satışlarla yabancılar büyük bir mağduriyet yaşamıştı. Bu konuda başta sektörün içinden gelen şikayetler üzerine harekete geçildi ve yabancıya satışların yeniden artırılması için de start verildi. Çözüm için üzerinde görüşülen ve gayrimenkul yasası olarak da tanımlanan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı” sektörde büyük bir memnuniyetle karşılandı. Şimdi sektör temsilcileri, satışların yeniden ivmelenmesi için “yatırımcıyı güvence altına alan” bu taslağın bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor.

SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTAR

Türkiye gazetesine konuşan  Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, yabancı gayrimenkul yatırımcısının Türkiye’ye ilgisinin yoğunlaştığı dönemlerde...