17 / 05 / 2024

Konut alanı söylenenden küçük çıkarsa ne yapılır

Konut alanı söylenenden küçük çıkarsa ne yapılır

Bir tüketici yeni bir konut aldı. Ancak konutu teslim alan tüketici, aldığı konutun kendisine söylenenden daha küçük olduğunu fark etti. Bunun üzerine tüketici ne yapabilir? İşte cevabı...

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Deprem sigortalı konut sayısı yüzde 58 arttı!

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu geçti.

Milli Emlak'tan büyük fırsat! Balıkesir'de konut alanı imarlı arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir'de konut alanı imarlı arsa satıyor. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen detaylar...

Halkalı Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Toplu Konut Alanı, 420 Ada 6 Parsel ve 419 Ada 1 Parselin Bir Kısmi ile Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Türkiye'de konut alan ABD uyrukluların sayısı 8 ayda 3.5 kat arttı!

Türkiye'den konut alan ABD uyrukluların sayısı bu yılın ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıkarak 871 oldu.

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

Türkiye'den konut alan Yemenli sayısında rekor artış!

Yemenlilerin ülkemizden aldığı konut sayısı, 2019 yılının ilk 9 ayında, Yemen'de savaşın başladığı 2015'in aynı dönemine göre yüzde 536 artarken, yabancılara satılan konut sayısındaki artış söz konusu dönemde yüzde 98 düzeyinde oldu...

Trabzon'da yabancıların edindiği konut sayısı 4 bini geçti!

Türkiye'de yabancılara konut satışı yapılan iller arasında yer alan Trabzon'da yabancıların edindiği konut sayısı 4 bini aştı., Trabzon, Ocak-Haziran 2019 konut satış istatistiklerine göre Türkiye'de 7. sırada yer alıyor...

Beykoz Dereseki'ndeki ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi mecliste!

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Elmalı, Dereseki bölgesinde bulunan ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Antalya Boğaçayı Konut Alanı ihalesi 15 Mart'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Boğaçayı Konut Alanı ihalesinin 15 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Konut alan kazanır!

Mint Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu hayata geçirdikleri ve planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi. Bankacılık kökenli olduğunu dile getiren Altıoğlu, konut alanın kazanacağını söyledi.

Konut alanı söylenenden küçük çıkarsa ne yapılır Haberi

Konut alanı söylenenden küçük çıkarsa ne yapılır

Bu mahkeme kararı size de emsal oluşturabilir. Bir tüketici yeni bir konut aldı. Ancak konutu teslim alan tüketici, aldığı konutun kendisine söylenenden daha küçük olduğunu fark etti. Bunun üzerine tüketici, inşaat firmasına tazminat davası açtı. Mahkeme tüketiciyi haklı buldu ve şirketin tazminat ödemesi konusunda karar verdi. Mahkemenin verdiği bu kararın benzer sorunlarla karşı karşıya kalan tüketiciye emsal olması bekleniyor.


Son yıllarda gayrimenkul sektöründe bazı şirketlerin uygulamaları hem sektörü hem de tüketicileri zor durumda bırakırken, en çok ortaya çıkan sorunlardan metrekare farkıyla ilgili mahkemeden dikkat çekici karar çıktı. Kendisine satılan dairenin 12 metrekareye yakın küçük çıktığını gören tüketiciyi haklı bulan mahkeme, inşaat firmasını tazminata mahkûm etti. Şirket dairenin satış bedelinin yüzde 10’unu tüketiciye faizi ile ödeyecek.


Diğer tüketicilere de örnek olacak olay...