15 / 05 / 2024

konut alanları neden küçüldü

konut alanları neden küçüldü

İstanbul'da kentsel dönüşümün başladığı konutlarda dairelerin metrekareleri genelde düşse de değeri artıyor. Kent genelinde dönüşüm bölgelerinde dairelerin değer artış oranı yüzde 20'den başlıyor.

Yabancıya konut satışı neden düşüyor? Uzmanlar 'Yabancı düşmanlığı'nı işaret etti! 

Yabancıya konut satışındaki düşüş dikkatleri çekiyor. Peki bu düşüşün sebebi ne? İşte sektör temsilcilerinin açıklamaları...

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Büyükşehirlerdeki astronomik kiralar yaşamı tehdit ediyor: Devlet konut piyasasına el atmalı! 

Fahiş oranlarda yükselen satılık ve kiralık ev fiyatları artık yaşamı tehdit eder duruma geldi. Peki konut sorunu neden kaynaklanıyor? 

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

İPA Başkanı Şahan'dan TOKİ Başkanı Bulut'un açıklamasına tepki: Kanal İstanbul'un konut projesi olduğunu duymuş olduk!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Resul Emrah Şahan, TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un İstanbul’da bazı yeni konut alanları açılması gerektiğine ilişkin açıklamalarına tepki verdi. İşte Resul Emrah Şahan'ın o açıklamaları...

Konut fiyatları neden düşmüyor?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut fiyatlarının neden düşmediğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

konut alanları neden küçüldü Haberi

konut alanları neden küçüldü

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yaptığı açıklamada, ilgili kanundan sonra kentsel dönüşümün Türkiye'de iki farklı şekilde yapılmaya başlandığını belirterek, bunlardan ilkinin "Riskli alan ilan edilerek bölgesel ölçekte yapılması planlanan dönüşüm projeleri" olduğunu söyledi.


İkinci olarak parsel bazında yapılan yık-yap şeklindeki dönüşümü görmenin mümkün olduğunu dile getiren Maya, "Kentsel dönüşümün asıl konusu ilk maddedir ama uygulamada ikinci şekli daha ağırlıkla görüyoruz. Bunu aslında kentsel dönüşüm olarak adlandırmak doğru değil ama iki yöntemin de ortak çıkmazı hak sahipleri ile yatırımcı arasındaki uzlaşmalar" diye konuştu.


Maya, bu uzlaşmalarda tarafların beklentilerini karşılayacak orta noktayı bulan rakamlara zor ulaşıldığını kaydederek, bu nedenle anlaşma sağlayan hak sahipleri ile müteahhidin şanslı olduğunu aktardı.


Kentsel dönüşüm konusunda bu iki seçenekte de geçen zaman...