07 / 05 / 2024

Konut alım sözleşmesi nasıl fesh edilir

Konut alım sözleşmesi nasıl fesh edilir

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanuna göre, tüketici, konutun devir veya teslim tarihine kadar gerekçe göstermeden yüzde 2 cezai şart ve resmi giderleri geri ödeyerek sözleşmeden dönebiliyor.

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

İnşaat yapım sözleşmesi örneği 2021!

İnşaat yapım sözleşmesi, yapı sahibi ile yapı müteahhidi arasında imzalanıyor. Peki inşaat yapım sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte inşaat yapım sözleşmesi örneği 2021...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Arnavutluk'a afet konutu yapımı iş birliği sözleşmesi imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj, Arnavutluk Laç kentine inşa edilecek 522 konut, 37 ticari ünite ile 375 araçlık kapalı otopark inşaatlarını içeren "Afet Sonrası Konut Yapımı Alanında İşbirliği Sözleşmesi"ni imzaladı. 

Torunlar GYO, İkitelli arsasının arsa payı karşılığı kat yapım sözleşmesini feshetti!

Torunlar GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada, İkitelli'deki arsasının kat yapım sözleşmesi feshettiğini açıkladı.

Çimsa, İspanya'daki Bunol'un satın alma sözleşmesini imzaladı!

Sabancı Holding iştirakleri arasında yer alan Çimsa, İspanya’daki beyaz çimento fabrikası Bunol’u 180 milyon dolar bedelle satın alınması konusunda anlaşmaya vararak satın alım sözleşmesi imzaladı.

Vakıf GYO, Iconova Gaziantep'te hasılat paylaşımı sözleşmesi imzaladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Iconova Gaziantep projesinde mülkiyet edinme gayesi olmaksızın yatırım yapılması amacıyla, 3 yıl süreli hasılat paylaşımlı ortak girişim sözleşmesi imzaladı.

Reysaş GYO 2017'de 146 milyonluk alım-satım sözleşmesi imzaladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılında KDV dahil 146 milyon 964 bin 947,33 TL'lik  alım-satım kiralama sözleşmesi imzaladı.

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

Emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017!

Ev, işyeri asra veya arazi alıp satmak ya da kiraya vermek isteyen kimseler emlakçılar ile anlaşabiliyor. Anlaşma sağlayan taraflar emlakçı ile sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017..

Konut alımında hazır beton kullanımı sorulmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, son kullanıcıya da özellikle konut alımı sürecinde yapılarda kaliteli hazır beton kullanılıp kullanılmadığını sorgulamak ve alım kararında can güvenliğine öncelik vermek konusunda çağrıda bulundu.

Kuyumcukent Gayrimenkul hizmet alım sözleşmesi sonlandırıldı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı "Hizmet Alım Sözleşmesi" bugün SMM Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Bozkuş Kahyaoğlu'nun sabit bir göreve geçmesi nedeniyle karşılıklı olarak sözleşme kapsamında sonlandırdı.

Konut alım sözleşmesi nasıl fesh edilir Haberi

Konut alım sözleşmesi nasıl fesh edilir

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, proje üreticilerini zorluyor. İlgili yasanın 45. Maddesine göre tüketiciye, konutun devir veya teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı tanınıyor. Tüketici, sadece yüzde 2 cezai şart ve resmi giderleri geri ödeyerek alımdan vazgeçme hakkına sahip oluyor. Ayrıca tüketici ödediği bedeli en geç 90 gün içinde geri alabiliyor.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu durumun, proje firmalarını büyük bir riskle karşı karşıya bıraktığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Proje firmaları yeni projeleri için mevcuttaki satışlarını teminat gösteriyor. Böylelikle proje firmasının açmaza sürüklenmesi kaçınılmaz bir hal alıyor. Ayrıca böyle bir durumda inşaat firmasının tüketicinin ödediği bedeli en geç 90 gün içinde iade etme zorunluluğu bulunuyor. 

Noter Onaylı Olmayan Satış...