30 / 04 / 2024

konut alımlarında peşinat kullanımları

konut alımlarında peşinat kullanımları

Yüksek faiz ödemek istemeyen vatandaşlar peşin konut alımına yöneldi. 2021 senesinin ilk yarısında peşin ve senetli satışlar üçe katlandı.

2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu! 

Hem satılık konut fiyatlarında hem de kiralık konut bedellerinde yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Haber spikeri ve program sunucusu Şebnem Arda Boğa, "2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu" dedi. İşte Şebnem Arda Boğa'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Emlak Konut GYO Batıyakası'nda  yüzde 50 peşinat, 12 ay vade fırsatı! Teslimler 7 ay sonra!

Emlak Konut GYO ve Yıldızlar İnşaat tarafından hayata geçirilen Batıyakası'nda yüzde 50 peşinat 12 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

ÖTV'siz araç almak isteyenler dikkat! Limit değişti! İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti!

Engelli vatandaşlar için ÖTV'siz muafiyetli sıfır otomobil alımlarında limit değişti.  İşte ÖTV'siz araç alımlarında 2024 üst limiti.

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

Siemens SN53IS62MT iQ500 yarı ankastre bulaşık makinesiyle beraber set alımlarında ankastre fırında 5 bin lira indirim!

Beyaz eşya denildiğinde akla ilk gelen markalardan Siemens, müşterilerin çok sevineceği bir haber verdi. Siemens, SN53IS62MT iQ500 yarı ankastre bulaşık makinesiyle beraber set alımlarında ankastre fırında 5 bin TL indirim imkânı sunacağını açıkladı.

Ev alacaklar dikkat! Konut kredilerine yeni düzenleme!

BDDK, ilk konut alımlarında kredilerde sınırlama olmayacağını belirtirken ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirildiğini duyurdu. İşte detaylar... 

Vestel’de AF-107892 X Wi-Fi Ankastre Fırın’la beraber ankastre ocak alımlarında tam 2 bin TL indirim!

Vestel’den ankastre fırın ve ocak alacaklara indirim müjdesi geldi. Vestel seçili ankastre fırın ve ocak alımlarında tamı tamına 2 bin TL indirim uygulayacağını duyurdu.

Vatan Bilgisayar Samsung Galaxy S22 Ultra peşin fiyatına 3 taksitle!

Vatan Bilgisayar'dan son dakika müjdesini verdi. Vatan Bilgisayar Samsung Galaxy S22 Ultra alımlarında peşin fiyatına 3 taksit fırsatı sunuyor. İşte ayrıntılar...

konut alımlarında peşinat kullanımları Haberi

konut alımlarında peşinat kullanımları

Biriktirdiği parayla ev almak isteyen ve yüksek kredi faizi ödemek istemeyen vatandaşlar peşin alımlara yöneldi. Yeni Şafak'tan Hamide Hangül'ün haberine göre; tüketicilerin bu talebini gören markalı konut üreten firmalar faizsiz satış seçeneklerini 48 aya (4 yıl) kadar çıkarttı. Bu sayede düşük maliyetle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ev hayaline kavuşmaya daha da yaklaştı. Bankalarda konut kredisi faiz oranları yıllık ortalama yüzde 17.97 civarında seyrediyor. Bankaların aylık ortalaması ise yüzde 1.5 civarında kaldı. Kredi oranlarının yüksek olması nedeniyle talep peşin ve senetli satışlara yöneldi. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) açıklanan verilere göre; bu sene ocak-haziran döneminde diğer (peşin, senetli) konut satışı 448 bin 642 adet olurken, ipotekli satışlar 104 bin 168 adet olarak kaydedildi.

Üçe katladı 

Aylık satışlarda da sonuç değişmedi. Bu sene...