31 / 07 / 2024

konut düşük metrekare dava kararı

konut düşük metrekare dava kararı

Mahkeme, gayrimenkul sektöründe yaygın sorunlardan düşük metrekareyle ilgili çarpıcı bir karara imza attı. Bir tüketicinin, aldığı konutun teslimatta söylenenden daha küçük olması üzerine açtığı davada, mahkeme şirketin tazminat ödemesine karar verdi.

Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehir!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Türkiye'de konut satış oranının en düşük olduğu 4 şehri açıkladı. İşte o şehirler...

Düşük faizli kredi kampanyasıyla konut fiyatları yine ralliye başlar!

İstanbul'daki konut fiyatlarında, ölçülebilen son 14 yılın en yüksek reel fiyat düşüşü görülürken 12,6 bin takipçili Hilmi Bozdağ yaptığı paylaşımda konutta talep birikmesi olduğunu söyleyerek, düşük faizli kredi kampanyası olduğu noktada konut fiyatlarının yine ralliye başlayacağını belirtti.

Son 12 aylık toplam konut satışı Mart 2015'ten bu yana en düşük seviyede!

Ekonomi yazarı Uğur Gürses resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 12 aylık toplam konut satışının Mart 2015'ten bu yana en düşük seviyede olduğunu belirtti.

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024 ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

1.5 milyon konut kredisi veren bankalar hangileri? Düşük faizli konut kredisi fırsatları...

Günümüzde vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için düşük faizli konut kredisi seçeneklerini araştırıp merak ediyorlar. 

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

İlk defa konut alacakların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi yeniden gündemde. Peki 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

Singapur'da konut satışları son 15 yılın en düşük seviyesinde!

Singapur'da yeni özel konut satışları 2023 yılında son 15 senenin en düşük seviyelerine geriledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Son günlerde, düşük faizli konut kredisi kampanyası detayları vatandaşlar arasında merak ediliyor. BDDK, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi fırsatı sunulacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

konut düşük metrekare dava kararı Haberi

konut düşük metrekare dava kararı

Son yıllarda gayrimenkul sektöründe bazı şirketlerin uygulamaları hem sektörü hem de tüketicileri zor durumda bırakırken, en çok ortaya çıkan sorunlardan metrekare farkıyla ilgili mahkemeden dikkat çekici karar çıktı.


Kendisine satılan dairenin 12 metrekareye yakın küçük çıktığını gören tüketiciyi haklı bulan mahkeme, inşaat firmasını tazminata mahkûm etti. Şirket dairenin satış bedelinin yüzde 10'unu tüketiciye faizi ile ödeyecek.


Star'daki habere göre, diğer tüketicilere de örnek olacak olay şöyle gelişti. S.Ü. isimli tüketici, 2012 yılında bir şirkete ait İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki konut projesinden daire aldı. Aynı yıl da dairesini teslim aldı. Ancak, satış görevlilerinin daireyi satın alırken gezdirdiği ve kendisine söylenen metrakare büyüklüğü ile teslim aldığı daire arasında fark olduğunu gördü. Ölçüm yaptıran tüketici, şirkete durumu bildirdi ancak olumlu yanıt alamadı. Şirkete noter aracılığıyla...