09 / 05 / 2024

konut el değiştirmeleri

konut el değiştirmeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; Türkiye genelinde 2014 yılının son 10 ayında toplam 993 bin 168 konut el değiştirdiğini açıkladı.Yılın son 10 ayında 993 bin 168 konut el değiştirdi.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi! Konut almak isteyenler yatay mimariye yöneliyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Danışmanı Hasan Ülkü, deprem felaketinin bıraktığı korkudan dolayı vatandaşların konut tercihini değiştirdiğini belirtti.

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 

Meydan Başakşehir'deki konut sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Meydan Başakşehir projesinde konut satışı değişti. İşte Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir projesinin tüm detayları...

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Emlak Konut GYO Merkez Ankara'da konut sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Merkez Ankara projesinde konut satışı değişti. İşte Emlak Konut GYO Merkez Ankara projesinin tüm detayları...

Oto alım satımında işler artık tersten yürüyecek! Geçen ay hızlı el değiştiren marka belli oldu

Otomotiv çağa ayak uydurmakta en çabuk davranan sektörlerin başında geliyor. Pazar payı 8 sene içinde 722 milyar doları aşacak. İkinci el piyasada dijital ortamda bir araç 29 günde el değiştiriyor. İşte ikinci elde en hızlı el değiştiren model ve satışlarda izlenecek yeni yöntem!..

Antalya'da geçen sene 99 bin konut el değiştirdi!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin Antalya'nın 2021 yılında 99 bin 3691 konut satışıyla dördüncü şehir olduğunu söyledi.

Pandemi konut tercihlerini değiştirdi!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Songül Hatısaru bugünkü köşesinde pandemide değişen konut tercihlerini kaleme aldı. İşte Songül Hatısaru'nun 'Virüsten kaçanlar doğaya sığınıyor' başlıklı yazısı...

Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede 26.7 milyon metrekare arsa el değiştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) rakamlarına göre, Kanal İstanbul güzergahında, 9 senede toplamda 26.7 milyon metrekareye ulaşan arsanın el değiştirdiği belirtiliyor. 

AVM'lerde el değiştirmeler başlayacak!

Salgın döneminde markalara destek için AVM yatırımcısının elini taşın altına koyduğunu belirten Hüseyin Altaş, AVM’lerde el değiştirmelerin yaşanacağını aktardı. 

Mahir Polat'tan Gezi Parkı'nın mülkiyetinin değiştirilmesine ilişkin açıklama!

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na verildi. Peki el değiştirme nasıl yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat anlattı...

konut el değiştirmeleri Haberi

konut el değiştirmeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce; Türkiye genelinde 2014 yılının son 10 ayında toplam 993 bin 168 konut el değiştirdiğini açıkladı.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Ocak-Ekim ayları içerisinde 205 bin 422 satış ile en çok İstanbul alım satımda en üst sırada yer alırken, en az gayrimenkul alım satımının gerçekleştiği il ise 295 konut ile Ardahan oldu.


Yılın son 10 ayında İstanbul’dan sonra Ankara’da 112 bin 502, İzmir’de 60 bin 64, Antalya’da 50 bin 632 ve Bursa’da 37 bin 677 konut el değiştirdi.


En az gayrimenkul alım satımının gerçekleştiği il olan Ardahan’ı takip eden diğer iller ise şöyle: Muş 451, Hakkari 329, Bayburt 308.


Esenyurt alım satımda en önde


Bakan Güllüce; 2014 Yılında İstanbul’da en çok konut Esenyurt’ta el değiştirdiğini açıkladı....