27 / 04 / 2024

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.



Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya son yaşanan depremde prefabrik evlerin iyi bir sınav verdiğini vurgulayarak vatandaşların çelik evlere yönelmeye başladını açıkladı.

PREFABRİK EVLER İYİ SINAV VERDİ!

6 Şubat Kahramanmaraş Depremi sonrası prefabrik evlere olan talebin katlandığına dikkat çeken Mehmet Çankaya önemli değerlendirmelerde bulundu: “Ülke olarak derin acılar yaşadığımız Kahramanmaraş depreminin yaraları sarılmaya devam ediyor. Prefabrik ev bu depremde iyi bir sınav verdi.

Katlı binalarda çok sayıda can kaybımız olurken prefabrik çelik evlerde bir sorun yaşanmadı. Bu da gösteriyor ki depreme karşı güvenli evlerin inşası için elimizde önemli bir imkan var. Çelik ev modeli deprem riski yüksek bölgelerde mutlaka kullanılmalı.

Zaten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 100 bin köy evinin ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edileceği yönünde bir açıklamada da bulundu.

Deprem riski bulunan bölgelerde prefabrik çelik evlerin yaygınlaştırılması her deprem sonrası yaşadığımız can kayıpları acımızı ortadan kaldıracaktır. Deprem ülkemizin bir gerçeği ise bunu mutlaka yapmalıyız.” dedi.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

VATANŞLAR ÇELİK EVLERİN DAİRE TİPLERİNİ MERAK EDİYOR

Ensonhaber.com'da yer alan hanere göre; Çankaya, vatandaşların prefabrik çelik evler hakkında merak edilen konulardan birinin daire tipleri olduğun söyledi. Diğer konut modellerindeki daire tiplerinde proje ve üretim çelik evlerle de mümkün olduğunu belirten Çankaya 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve üzeri daire tiplerinin olduğunu söyledi. 

Prefabrik çelik evlerde iç mekan ergonomisi en ileri seviyede olduğuna vurgu yapan Çankaya  ''Bunun nedeni yukarıda da bahsedildiği gibi duvar blokları arasında gizlenen çelik taşıyıcı sistemlerin bulunması. Diğer konut modellerindeki çok yer kaplayan kolon ve kirişler çelik modelinde yer almaz. Bu durum iç mekana ferahlık ve kullanım konforu olarak yansır.'' dedi.

Çankaya hızlı kurulum sayesinde prefabrik çelik evlerin diğer konut modellerine göre çok önemli bir avantajını öne çıkardığına vurgu yaparak '' Üretimi modern tesislerde gerçekleştirilen çelik ev modern makine hattında şekillenir. Tüm malzemeleriyle fabrikada hazırlanan ev demonte özellikte sevke hazır hale getirilir.'' ifadelerini kullandı. 

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Geri Dön