02 / 05 / 2024

konut enflasyonu

konut enflasyonu

Son günlerde uçan kira bedelleri gündemde. İstanbul'dan Antalya'ya kadar yüzde 300' varan zamlar görülüyor. Peki ama TÜİK'in yayımladığı ve kira yükselişlerini belirten konut endeksindeki artışın enflasyona paralel yüzde 19,30'da görünmesinin nedeni ne?

Konut ve otomobil almayı düşünenler seçimi beklemeli mi? Fiyatlar düşer mi?

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin, enflasyonu ve otomobil ile konut fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından seçim sonrasına ilişkin beklentilerini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bakan Şimşek'ten konut kredisi açıklaması: Desteklemeyeceğiz! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konut sektörüne ilişkin önemli mesajlar verdi. Öncelikli hedefin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu aktaran Bakan Şimşek, ilk evini alacaklara kredi desteği verilirken, ikinci konut ya da yazlıkta sınır geleceğini belirtti.

Konut kiralarındaki artış, enflasyonu katladı! Konut kirası endeksi yüzde 71.4 arttı!

Mayıs 2023'te, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre konut kirası endeksinde yüzde 71.4'lük yükseliş yaşandı. İşte ayrıntılar...

Konut maliyetleri Euro Bölgesi'nde enflasyonu artırıyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, yaptığı açıklamada, konut maliyetlerinin Euro Bölgesi'nde enflasyonu ilk anda düşünülenden daha çok katkı sağlıyor olabileceğini dile getirdi.

Konut fiyatlarındaki artış enflasyonu etkiledi! 

Ekonomist Haluk Bürümcekçi, konut fiyatlarındaki artışı enflasyon oranlarını etkilediğini belirtti.

Venezuela'da konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı!

Venezuela’da Ulusal Meclis verilerine göre kasım ayı enflasyonu  yüzde 65,7 olurken, yıllık enflasyon yüzde 3 binin üzerinde kaydedildi. Konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı.

Enflasyondaki düşüş konut kredilerini hareketlendirebilir!

THBB Yönetim Kurulu Başkanı Işık, "Enflasyon rakamlarında özellikle gıda enflasyonu ile birlikte görülen gerileme beraberinde enflasyona endeksli konut kredilerinde bir hareketlilik ortaya çıkarabilecektir" dedi...

Konut kampanyaları enflasyonu frenledi!

Hükümetin seçim öncesi vatandaşı rahatlatmak için açtığı müjde paketi enflasyondaki yükselişi durdudu. Enflasyona asıl freni ise konut harcamaları yaptırdı. 

Konut fiyatları enflasyon oranında arttı!

Konut fiyat endeksi nisan ayında yüzde 10'luk bir artış kaydetti. Aynı dönem tüketici fiyatları enflasyonu ise yüzde 10,85 olarak belirtildi.

Konut fiyatlarının yükselmesi enflasyonu olumsuz etkiledi!

Enflasyon ağustosta gıda ve giyim fiyatlarının düşüşü ile yüzde 0.29 geriledi. Enflasyona ikinci olumsuz etki konut ve kiradan geldi. Konut fiyatları yüzde 0.47 yükseldi ama bu kalemin yüzde 16 ağırlığı olduğu için genel enflasyona etkisi fazla oldu.

İstanbul’un konut fiyatı enflasyonu 4’e katladı!

Şubat ayı verileri son bir yılda konut fiyatlarının giderek hızlandığını gösterdi. Özellikle ocak ve şubat aylarındaki konut satışlarında yaşanan patlamanın fiyatlara da yansıdığı dikkati çekiyor.

Ankara'da konut enflasyonu mu var?

Ankara’da her adını başı yükselen binalar, birçok yerde süren çok katlı inşaat projeleri ve her boş araziye dikilen rezidanslar, “Ankara’da bu kadar çok konuta ihtiyaç var mı?” sorusunu akıllara getirdi

Hüseyin Aslan: Konut fiyatları enflasyonu katladı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Merkez Bankası verilerine göre inşaattaki maliyet artışının enflasyon oranının üzerinde okluğunu belirtti. Aslan: "ikinci el konut fiyatları yüzde 17, yeni konut fiyatları da bir yıl içinde yüzde 16 oranında arttı" de

konut enflasyonu Haberi

konut enflasyonu

Türkiye'nin gündeminde son zamanlarda genel olarak enflasyon özel olarak da kira artışları yer alıyor. Habertürk Gazetesi'nden Rahim Ak'ın haberine göre; İstanbul'dan Antalya'ya kadar yüzde 200 yüzde 300 yükselişlere değiniliyor.

Kiracılar isyan etti. Bazı uyanık konut sahipleri de kira kontratları bulunmasına rağmen bu astronomik artıştan yararlanmak için çeşitli bahaneler ile eski kiracılarını çıkarıp yüksek kira bedeliyle yeni kiracı almak için harekete geçti. Kiracılar da mahkemelerin kapısına gidiyor. Yükselişin sebepleri muhtelif. Öne çıkanlar; koronavirüs salgını sürecinde arzın artamaması, mültecilerin nüfusu yükseltmesiyle kiraya olan talebin artması ve faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle vatandaşın konut satın alamayacak duruma gelmesi dolayısıyla yine kiralık konuta yönelmesi şeklinde açıklanıyor. 

DEĞİŞİMİN YÜZDE 35.6'SI KİRA KAYNAKLI

Peki ama Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı ve kira artışlarını belirten konut endeksindeki yükselis...