16 / 07 / 2024

Kiralar ve konut maliyetleri enflasyonu katlıyor! 

Kiralar ve konut maliyetleri enflasyonu katlıyor! 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, milletvekillerine yaptığı açıklamada, kira ve konut maliyetlerinin ABD enflasyonunu istenenden yüksek tuttuğuna dikkat çekti ve tüketici fiyatlarının zaman içinde düşmeye devam edeceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD milletvekillerine, kira ve konut piyasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Janet Yellen, söz konusu açıklamasında, kira ve konut maliyetlerinin ABD enflasyonunu tercih edilenden daha yüksek tuttuğuna dakat arz sorunları ve işgücü piyasasındaki sıkılık gibi enflasyonist faktörlerin azalmasıyla tüketici fiyatlarının zaman içinde düşmeye devam edeceğine dikkat çekti. 

Yellen, konuya ilişkin açıklamasında "Enflasyonun zaman içinde gerilemeye devam edeceğine inanıyorum. Kiralar ve konut maliyetleri enflasyonu ideal olarak istediğimizden daha yüksek tutmayı sürdürüyor" ifadelerini kullandı. 

Yellen ayrıca, işgücü piyasasının başlangıçta çok sıkı olmasına karşın şimdi güçlü bir işgücü piyasası olduğunun altını çizdi. 

Kiralar ve konut maliyetleri enflasyonu katlıyor! 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komitesi'nde gerçekleştirdiği konuşmasında ABD'nin "artık aşırı ısınmış bir ekonomi olmadığına", istihdam piyasasının pandemi dönemindeki aşırılıklarından uzaklaştığına ve pek çok açıdan sağlık krizi öncesine döndüğüne dikkat çekti. 

"Artık iki taraflı risklerle karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. İşgücü piyasası tamamen yeniden dengeye kavuşmuş görünüyor" diyen Powell, faiz oranları konusunda gelecekteki herhangi bir eylemin zamanlaması hakkında herhangi bir sinyal yollamak istemediğini de belirtti. 

Kiralar ve konut maliyetleri enflasyonu katlıyor! 

Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Mortgage Bankalar Birliği (MBA), 28 Haziran ile sona eren haftaya ilişkin mortgage rakamlarını duyurdu. 

Açıklanan rakamlara göre, mortgage başvuruları, söz konusu haftada, bir önceki haftaya göre yüzde 2,6 düşüş gösterdi. Ayrıca, bu dönemde konut satın almaya yönelik başvurular yüzde 3, yeniden finansman başvuruları yüzde 2 geriledi. 

Ülkede, 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, söz konusu haftada yüzde 6,93'ten yüzde 7,03'e; 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,46'dan yüzde 6,56'e yükseldi. 

Gram altının 3 bin 500 TL'yi göreceği tarihi İslam Memiş duyurdu!

Kira tespit davalarında kritik ayrıntı! Kira tespit ilamları kesinleşmeden icra edilemez!

Deprem bölgesi için uluslararası kuruluşlardan 3,8 milyar dolar para alındı! İnşaat, altyapı ve sağlıkta kullanılacak!


Geri Dön