13 / 05 / 2024

konut faiz oranlarındaki artış

konut faiz oranlarındaki artış

İnşaat sektörü, vergi yükünden şikayetçi. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da vergi oranlarının yanında konut bedelinin yüzde 13'üne varan tapu hara ve resim uygulandığından dert yanıyor.

Konut kredi faiz oranları çakıldı! ING, Garanti, Akbank, VakıfBank ve Halkbank duyurdu...

Yeni ev almak isteyen vatandaşlar bankaların faiz oranlarını mercek altına aldı. Peki İş Bankası konut faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...

Konut kredisi faiz oranları Aralık'ın 3. haftasında ne oldu?

Ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki bankaların konut kredisi faizleri ne oldu? Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl girecek? İşte detaylar...

Bankalar muslukları kapattı! Faiz oranları güncellendi!

Vatandaşlar, koronavirüs salgını sonucunda bankalara gitmeden önce güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Peki faiz kararı sonrası konut faiz oranları yükselecek mi? Faiz artışı vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi faiz oranları yükseliyor mu?

Ev almayı düşünen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu?

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları yükseldi?

Konut almak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor? Peki konut kredizi faizlerinde son durum ne?

Konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

İhtiyaç - taşıt - konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşle beraber otomobil ve konut satışlarında adeta bir patlama yaşandı. Peki konut kredi faiz oranları Ağustos'un son haftasına nasıl başladı?

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Konut kredisinde faiz oranları değişti mi?

Kamu bankaları ikinci el konut faiz oranları kampanyasında değişikliğe gitti. Faiz oranı 0,79'a yükselirken, vade kısaldı, ödemesiz dönem de sona erdi. 

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim devam etmeli!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, "Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 152 artarak 58 bin 632’ye ulaştı. Bu bağlamda, konut satışlarındaki artışın devam etmesi için faiz oranlarındaki düşüşün sürekli olması çok önemli" dedi...

Faiz oranları düştü! Şimdi ev almanın tam zamanı!

Konut kredisi faiz oranlarında kamu bankaları indirime gitti. Peki konut kredisi faiz oranlarındaki bu indirim satışları nasıl etkileyecek? Şimdi ev almak doğru mu? İşte detaylar...

Hangi bankaların konut kredisi faiz oranları düştü?

Merkez Bankası’nın Nisan ayı bir  hafta vadeli repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

İNG Bank konut kredisi faiz oranlarını 8 puan düşürdü!

Kredi faiz oranlarındaki indirimleri hızlanıyor. İNG konut kredisi faiz oranlarında indirimi uyguladı. Banka faiz oranlarında 8 puana kadar indirime gitti.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Nisan 2020!

Bankalar tarafından kredi faiz oranlarında yakın süreçte sunulan fırsatlar devam ediyor. Kredi çekmeyi düşünenler vatandaşlar faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi faizlerinde son durum ne oldu? 

konut faiz oranlarındaki artış Haberi

konut faiz oranlarındaki artış

İnşaat sektörü, konutta vergi yükü olduğundan yakınıyor. Sektörün önde gelen isimlerinin en çok şikâyet ettiği konu. Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının arsa ve emlak değerine göre yüzde 1, vaizde 8 veya yüzde 18 olması. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya da vergi oranlarının yanında konut bedelinin yüzde 13'üne varan tapu hara ve resim uygulandığından dert yanıyor. 2013'te 1 milyon 145 bin konut satıldı. Bu anlamda birinci 233 bin 153 konut ile İstanbul oldu. Ardından 137 bin 57 ile Ankara, 72 bin 35 ile İzmir geldi. 2013'ten memnun olan sektör, 2014 için kaygılı. Kaygıların odağında yeni KDV oranları yer alıyor. Vergi oranları ile ilgili açıklamalarda bulunan inşaat sektörü temsilcileri, şu aşamada giderlerinin artacağı; bunun fiyatlarda da karşılık bulacağı...