29 / 04 / 2024

konut fazlası

konut fazlası

Ant Yapı, Cengiz, Enka, İhlas, Kalyon, Limak, Polimeks, Rönesans ve Soyak’ın da üyesi olduğu Türkiye Müteahhitler Birliği’nin nisan raporuna göre, bu sene 900 bin civarında ev oturulabilir izni alacak ancak 580 bini satılacak.

Konut fazlası oluştu kiracılık tarih oluyor

TÜİK verilerine göre İstanbul'da arz fazlası 180 bin konut olduğunu belirten İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, istikrarın sürmesi halinde İstanbul'da kira sorununun tarih olacağını öne sürdü.

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

Memurlardan konut yardımı çağrısı!

Yapılan araştırmalara göre; Türkiye genelindeki işçilerin yarısından fazlası kiralık konutlarda oturuyor. Bu durumdan şikayetçi olan memurlar da konut yardımı için talepte bulunuyor. 

Konut kredilerinin yarıdan fazlası 4 şehirde!

Bankalar tarafından kullandırılan konut kredileri 9 ayda yaklaşık olarak 80 milyar lira artarak 280 milyar liraya yaklaşırken, kredilerin yüzde 52,5'i İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da kullanıldı...

Türkiye'nin kuzeyi krediyle doğusu nakitle konut alıyor!

Bingöl ve Muş gibi Doğu kentlerindeki konut satışlarının yüzde 90’ından fazlasında nakit kullanıldığını dile getiren Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, ipotekli satış oranının en yüksek olduğu illerin ise Artvin ve Ardahan olduğunu belirtti.

Devlet konut krizine el koyuyor!

Hükümet, satılmayı bekleyen yaklaşık 3 milyon adet konut için düğmeye bastı. 2020'de oluşturacak sistemle hangi bölgede ne kadar arz fazlası konut olduğu ortaya çıkarılacak...

Arz fazlası konut stoku müteahhitleri zor durumda bıraktı!

Yeniçağ Gazetesi’nde köşe yazarı olan Esfender Korkmaz bugünkü yazısında, konut sektöründeki arz fazlası üretimi ele aldı…

Şekib Avdagiç: Konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz!

İnşaatta, sektörün kendi yol haritasını görememelerinden kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklardan dolayı bir arz fazlası oluştuğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Türkiye’de inşaat finansmanında, konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz." dedi.

Ankara'da 100 binin üzerinde konut fazlası var!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ankara'da 25 milyon nüfusa yetecek kadar alanın imara açıldığını ve 100 binin üzerinde konut fazlası bulunduğunu ifade etti...

Kiralar konut fiyatları ile yarışıyor! 

Artan konut kiraları konut fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Konut faiz oranları yükseliyor, kredi almak fazlasıyla zorlaştı.  

Konut sektörü orta gelir grubuna yönelik proje üretecek!

TUİK İnşaat Maliyet Endeksi verileri açıklandı. Sektör temsilcileri tarafından, konut sektörünün özellikle orta gelir grubuna yönelik projelere daha fazla ağırlık verilmesi, üretim fazlası sorunun çözülmesi bekleniyor.

Yeni gelişen ilçelerde konut fiyatları yükseldi!

Konut piyasasında stok fazlasının getirdiği rekabet, fiyatları da etkiledi. İstanbul’da son 6 ayda en çok düşüş Fikirtepe, Kartal, Bağdat Caddesi, Ataköy, Tuzla, Beykoz ve İstinye’de hesaplandı. Mahmutbey, Şerifali, Ispartakule ve Beylikdüzü ise değerini artırdı...

Konutta kötü değil, fazlasıyla iyiyiz!

Konut satışlarında yıl sonunda 1.4 milyon rakamlarının görüleceğini söyleyen KONUTDER Başkanı Elmas, yılı yüzde 6 artışla kapatacaklarını belirtti. Sektörde kötüye giden bir şeyin olmadığını vurgulayan Elmas, "Fazlasıyla iyiye gidiyor" dedi.

konut fazlası Haberi

konut fazlası

Ant Yapı, Cengiz, Enka, İhlas, Kalyon, Limak, Polimeks, Rönesans ve Soyak’ın da üyesi olduğu Türkiye Müteahhitler Birliği’nin nisan raporuna göre, bu sene 900 bin civarında ev oturulabilir izni alacak ancak 580 bini satılacak. Gerisi önceki yıllarda olduğu gibi stoklara eklenecek. Nitekim 2014’te de 767 bin konut ‘oturulabilir’ izni almış, ancak 541 bini satılmıştı. 2013’te de tamamlanan her 100 konutun 73’ü satılabilmişti.


Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Nisan 2015 raporuna göre bu sene 900 bin konut tamamlanıp ‘oturulabilir’ izni alacak. Ancak sadece 580 bininin satılabileceğini öngören TMB yönetimi, geriye kalan 320 bin ‘sıfır’ dairenin ülkedeki konut stoklarına ekleneceğine dikkat çekti. Nitekim 2014’te de 767 bin konut ‘oturulabilir’ izni almış, ancak 541 bini satılmıştı. Geçen sene tamamlanan her 100 konutun sadece 71’i satılabilmişti.  2013’te...