03 / 10 / 2024

Konut fiyatları Eylülde arttı

Konut fiyatları Eylülde arttı

"Reidin-Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 1,30 arttı.

İngiltere'de konut fiyatlarında eylülde son 2 yılın en hızlı artışı yaşandı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide verilerine göre, eylülde konut fiyatları yıllık bazda 3,2 arttığı kaydedildi.  Bu oran, ülkede ortalama konut fiyatlarında Kasım 2022'den beri görülen en hızlı yükseliş olarak kayıtlara geçti.

Faizler düşünce konut fiyatları fırlamaz: 2021 Eylül'ün bile gerisine düşer!

Konut satışlarındaki düşüş trendi iki aydır kırıldı. Şimdi gündeme faizler düşerse fiyatlarda artış olup olmayacağı geldi. Peki Merkez Bankası faiz düşürürse konut fiyatları ne olur? İşte borsa ve eurobond yatırımcısının konu ile ilgili o açıklaması...

İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda reel bazda yüzde 25 ucuzladı!

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev sahibi olamazken, barınma sorunu da büyüyor. Uzmanlar konut piyasasında Eylül ayı ile birlikte hareketliliğin artacağını belirtirken, İstanbul’da son bir yılda konut fiyatları reel bazda yüzde 25 düştü.

Konut fiyatlarında dipten dönüş başlıyor mu?

Konut satışlarındaki durgunluk Temmuz ayıyla birlikte hareketlenmeye başlarken, konut fiyatlarındaki reel bazlı gerileme de azaldı. Gayrimenkul sektörü eylül ayı ile birlikte satışların artmasını beklerken, şehir plancısı, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, “Dipten dönüş başlıyor mu?” dedi.

Konut fiyatları dolar bazında ne oldu?

Konut satışları Temmuz ayı ile birlikte uzun süreden sonra ilk kez yükselişe geçti. Uzmanlar Eylül ayı ile birlikte satışların artmasını bekliyor. Kredili satışların az olması nedeniyle konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı. Peki dolar bazında son durum ne? Uzmanı açıkladı...

Hatay'da konut sayısı artan kentsel dönüşüm projesi eylülde teslim edilecek...

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlanan 4 bin 495 konut ve 488 dükkanlık Yerinde Dönüşüm Projesi'nde ilk anahtarların eylülde teslim edilmesi amaçlanıyor.

Hong Kong'da konut fiyatları yine düştü! Eylül 2016'dan bu yana en düşük seviye!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Hong Kong konut piyasasında, özel konut fiyatları art arda 10. ayda da geriledi ve Eylül 2016'dan bu yana en düşük noktaya ulaştı. 

Amerika'da konut fiyatları eylül ayında artışını sürdürdü

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, eylül ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 3,9 yükseldiğini açıkladı. Yayımlanan ulusal konut fiyat endeksi verileri ve rakamlar ile haberin ayrıntıları...

ABD'de ikinci el konut satışları 13 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor

Amerika'da ikinci el konut satış fiyatları, eylülde yüzde iki azalarak Ekim 2010 yılında bu yana en düşük seviyelere indi. İşte haberin ayrıntıları..

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

Ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşecek mi? Gayrimenkul uzmanından net açıklama geldi!

Türkiye son zamanlarda ev fiyatlarının en fazla arttığı ülkelerden biri haline geldi. Eylül ayında bir önceki aya kıyasla konut satışlarında düşüş görülürken ev fiyatları hala yüksek kalmaya devam ediyor. Vatandaşlar ise konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor...

Konut fiyatları uçtu! Liste başı İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Aralık 2022 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da ortalama konut fiyatları m2 başına 1493 dolara yükselerek tarihi zirve yaptı. İstanbul'da önceki m2 başına görülen en yüksek rakam Eylül 2016'da 1470 dolar olarak kayıtlara girmişti.

Konut fiyatlarında yeni gelişme! Resmen zirveden döndü

Konut fiyatları ekimde bir önceki aya göre yüzde 5,4; yıllık bazda yüzde 188, 2 yükseldi. Eylül ayında yıllık artış yüzde 189,09 ile rekoru görmüştü.

Konut fiyatları Eylülde arttı Haberi

Konut fiyatları Eylülde arttı

"Reidin-Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yeni Konut Fiyat Endeksi" kapsamındaki yeni konut fiyatları, eylülde önceki aya kıyasla yüzde 1,30 arttı.


Garanti Bankası açıklamasına göre, Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Eylül raporu yayımlandı.


Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi kapsamındaki yeni konut fiyatlarında, eylülde aylık yüzde 1,30, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8,35 artış meydana geldi.


Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi, 7 metropolde bir önceki aya kıyasla yüzde 2,71; 30 büyükşehirin tamamında bir önceki aya göre yüzde 2,55; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 12,85 yükseldi. Antalya metrekare başına yüzde 2,97 değer artışıyla Eylül 2015'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği, Afyonkarahisar ise yüzde 0,08 düşüşle metrekare başına konut satış fiyatlarının en çok...