16 / 05 / 2024

konut fiyatları Gaziantep

konut fiyatları Gaziantep

Gaziantep‘de konut yatırımının ortalama geri dönüş süresi 18 yıl olarak açıklandı.  Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa verilerine göre ortalama konut fiyatı 247 TL. 

Gaziantep'te ev veya arsa alan altından daha kazançlı çıkıyor!

Son yıllarda emlak fiyatlarında baş döndüren artışın yaşandığı Gaziantep'te yatırım için ev ve arsayı tercih edenler altından daha kazançlı çıktı. 4 yıl önce 107 liradan alıcı bulan çeyrek altın şimdilerde 158 lira civarında satışa sunuluyor.

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 70 arttı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bora Kanevetçi, Gaziantep'te konut fiyatlarının yüzde 70 artış gösterdiğini kaydetti.

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

Konut fiyatlarının en çok arttığı il hangisi?

Bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 53,5 ile Gaziantep geldi...

Konut fiyatları bu illerde zirve yaptı!

Kampanyalar ve kamu bankalarının düşük faizle konut alımını cazip hale getirmesi 10 büyükşehirde konut fiyatlarını yükseltti. Son bir senede nüfusun en yoğun olduğu 10 şehirde  konut değeri en çok artan ilk üç il Antalya, Gaziantep ve İzmir oldu. Bu üç kente göç artışı da hızlandı.

Gaziantep'te konut fiyatları yükselecek!

TOKİ tarafından hayata geçirilen dev projelerin konut fiyatlarını düşürmediğini dile getiren Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Gökhan Çeliktürk, konut stoklarının erimesiyle birlikte fiyatların daha da yükseleceğini açıkladı.

Konut fiyatları fırsata dönüşür mü?

Gaziantep Telgraf Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Acar, bugünkü yazısında ''Konut fiyatları fırsata dönüşür mü? '' sorusuna cevap verdi. İşte o haber...

Iconova Gaziantep konut fiyatları 2016!

Toplam 570 konut ve 23 dükkandan meydana gelen Iconova Gaziantep projesi Gaziantep Şehitkamil'de yükseliyor. İşte Iconova Gaziantep konut fiyatları 2016...

Gaziantep'te konut fiyatları yüzde 130 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme Yetkilisi Şefik Ercan Keskiner, Türkiye İstatistik Kurumu kayıtlarına göre son 5 yılda Gaziantep'te konut fiyatlarının yüzde 130 arttığı belirtti. Keskin Gaziantep'teki gayrimenkul sektörünü değerlendirdi.

Türkiye'nin sınır kentlerinde konut fiyatları düşüyor!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Güneydoğu'da konut fiyatları düşmeye başladı!

Suriyeli mültecilerin talebiyle sınır kentlerinde şişen konut fiyatları gerilemeye başladı. Şanlıurfa’da satılık evlerin fiyatı 1 yılda ortalama yüzde 6, Gaziantep’te yüzde 4 geriledi.

Anadolu'da konut fiyatları şaha kalktı!

Konut fiyatları son 1 yılda sadece İstanbul’da değil , Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Muğla, Trabzon ve Ankara’da da yüzde 20’inin üzerinde zamlandı. Suriye’den kaçanların talebi fiyatları tetikledi

İşte konut fiyatlarının en çok arttığı iller!

Konut fiyatları sadece İstanbul’da değil , Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Muğla, Trabzon ve Ankara’da da yüzde 20’inin üzerinde zamlandı. Markalı konut pazarının büyüdüğü Ankara ve Kayseri’de metrekaresi bin 200 liradan ucuz ev bulmak zorlaştı.

Gaziantep'te konut fiyatları ucuzluyor!

Son yıllarda Gaziantep emlak piyasasında suni bir fiyat yükselişi olduğuna dikkat çeken emlakçılar,"Emlak piyasasında yaşanan suni yükselişin sona ermesi ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatları ucuzlayacak" diye konuştular.

konut fiyatları Gaziantep Haberi

konut fiyatları Gaziantep

Ortalama birim metrekare fiyatının  bin 525 TL olduğu şehirde ortalama konut fiyatı 247 bin TL. 2+1 konutların geri dönüş süresi 15 yıl iken, 3+1‘lerde 20 yıl, 4+1‘lerde ise 23 yıl. Gaziantep‘de konutların ortalama kira değeri bin 146 TL.

Gaziantep‘te kentsel dönüşüm çalışmaları özellikle  merkeze bağlı Şahinbey ilçesinde sürdürülüyor. Endeksa verilerine göre; Gaziantep‘de ortalama değerlerle konutların brüt alanı 163 metrekare, birim satış fiyatı bin 525 TL/ metrekare, konut fiyatı 247 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl.

Ortalama değerlerle Gaziantep‘te 1+1‘lerin fiyatı 107 bin TL, brüt alan 66 metrekare, birim fiyat bin 625 TL/metrekare; 2+1‘ler 161 bin TL, brüt alan 115 metrekare, bin400 TL/metrekare, geri dönüş süresi 15 yıl; 3+1‘ler 244 bin TL, brüt alan 171 metrekare, bin 425 TL/metrekare,...