15 / 05 / 2024

konut İktisap bedeli nedir

konut İktisap bedeli nedir

İktisap bedeli nedir? Mal ve hakların elden çıkarılmasında iktisap bedeli nasıl hesaplanır? İktisap bedeli nereden ve nasıl öğrenilir? İşte Gelir Vergisi Kanununda yer alan esaslar...

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

TOKİ 50 bin konut başvurusu için aranan şartlar 2019!

TOKİ 50 bin konut başvurusu için aranan şartlar 2019 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ 50 bin konut başvuru şartları, TOKİ 50 bin konut taksit bedeli...

Konut rayiç bedeli nereden öğrenilir?

Pazar değeri olarak da bilinen konut rayiç bedeli nereden öğrenilebiliyor. İşte cevabı...

Hatay Samandağ'da 17.7 milyon TL'ye toplu konut yaptırılacak!

Samandağ Belediye Başkanlığı, Hatay İli Samandağ İlçesi Zeytunlu Mahallesi'nde bulunan arsa üzerinde toplu konut inşaatı yaptıracak. İnşaatın tahmini bedeli 17 milyon 736 bin 562 TL olarak belirlendi.

Darülaceze 7 ilçede kat karşılığı konut yaptıracak!

Darülaceze Başkanlığı, Bahçelievler, Pendik, Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Silivri, Beyoğlu ve Şişli'de kat karşılığı konut inşaatı yaptıracak. İhalesi 16 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilecek inşaatların toplam bedeli 5 milyon 595 bin 752,81 TL olarak belirlendi.

Tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkullere af geliyor!

Büyük af düzenlemesinden bir müjde de konut sektörüne geliyor. Veraset ve Harçlar kanunlarında yapılan düzenlemeyle tapuda bedeli düşük gösterilen gayrimenkuller için bir çeşit beyanname affı getirilecek.

Toki Balıkesir İvrindi başvuru bedeli!

TOKİ ile Balıkesir Belediye Başkanlığı'nın işbirliğiyle hayata geçirilecek olan 168 konut için başvurular sürüyor. İşte, Toki Balıkesir İvrindi başvuru bedeli...

Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy TOKİ başvuru bedeli 2016!

Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek olan 592 konut kuralı satışa çıkyor. İşte, Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy TOKİ başvuru bedeli 2016...

Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy TOKİ başvuru bedeli!

Giresun Merkez Aksu Aksu ve Küçükköy'de TOKİ projesi kapsamındayer alan 592 adet konut kuralı satışa çıkıyor. İşte, Giresun Merkez Aksu ve Küçükköy TOKİ başvuru bedeli...

Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli!

Toplamda 724 adet konuttan meydana gelen TOKİ Bilecik Bozüyük projesindeki 82 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, Bilecik Bozüyük Toki Evleri başvuru bedeli..

Çubuk Aşağıçavundur TOKİ başvuru bedeli!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 484 konutluk Ankara Çubuk Aşağıçavundur Alt Gelir Grubu projesindeki 14 adet konut açık satışta. İşte, Çubuk Aşağıçavundur TOKİ başvuru bedeli...

konut İktisap bedeli nedir Haberi

konut İktisap bedeli nedir

İktisap bedeli nedir?

İktisap bedeli hususu ile ilgili esaslar Gelir Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, menkul kıymetlerin elden çıkarılmasında, iktisap bedelinin tevsik edilememesi halinde Vergi Usul Kanununun 266 ncı maddesinde yazılı itibari değer iktisap bedeli olarak kabul ediliyor.


Dar mükelleflerin (kurumlar dahil), yabancı sermaye mevzuatına göre ilgili mercilerden izin almak suretiyle, Türkiye'ye bizzat getirdikleri nakdî veya aynî sermaye karşılığında iktisap ettikleri menkul kıymetler ile iştirak hisselerini elden çıkarmalarından doğan değer artışı kazançlarının hesabında, kur farkından doğan kazançlar dikkate alınmaz. 


Şu kadar ki, bu mükelleflerin Türkiye'de elde ettikleri kazançların, münhasıran bu menkul kıymet veya iştirak hisseleri dolayısıyla elde edilen menkul sermaye iratlarından ve bu kıymet veya hisselerin elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarından ibaret olması şarttır. 


Bu mükelleflerin, Türkiye'de menkul kıymet alım satımıyla...