28 / 04 / 2024

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 



Konut kira bedelleri, kirada oturan vatandaşları zor duruma sürüklüyor. Son zamanlarda özellikre rekor seviyelere yükselen kira bedelleri cep yakmaya başladı. Büyükşehirlerde daha çok hissedilen konut kiraları Trabzon'da fahiş rakamlara ulaştı. Özellikle Ortahisar'da kiralar asgari ücreti geçti. 

 

KİRALAR ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE!

Trabzon CHP Belediye eski Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon’un Ortahisar İlçesinde ev kiralarının asgari ücretin üzerinde olduğunu belirtterek fahiş fiyatlara değindi. 

Söğüt, Ulusal bir emlak sitesinde Ortahisar İlçesinde bulunan 371 kiralık ev ilanından sadece 63 tanesinin 10 bin liranın altında olduğunu belirtti. Oktay Söğüt, geriye kalan kiralık evlerin kira fiyatının da 10 bin liranın üzerinde ve ortalama olarak asgari ücretin üzerinde olduğunu kaydetti.

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı! 

KİRADA OTURAN VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALIYOR

Ortahisar ilçesinde kirada oturan vatandaşların zor durumda kaldığını belirten Oktay Söğüt, “Ortahisar’da ortalama kira asgari ücreti aştı, kiracı olan yandı! Ulusal bir emlak sitesinde, bugün itibari ile Ortahisar ilçemize ait (3 artı 1 oda sayısına sahip, zemin ve giriş katı hariç) 371 adet kiralık konut ilanı var.

Bu 371 ilana bakıldığında; 10 bin liranın altında sadece 63 kiralık konut olduğu, geri kalan 308 konutun ise kira bedelinin 10 bin liranın üstünde (ve ortalama kiranın asgari ücretin üzerinde) olduğu görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

4 AY ÖNCESİNE KADAR DÜŞMÜŞTÜ

Trabzonda kira bedelleri 4 ay öncesine kadar düşüşe geçerken, bir anda bu kadar yükselmesi binlerce vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Geçtiğimiz aylarda Trabzon Emlakçılar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, kiralık konut fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Kasım aylarında piyasanın durgun olduğunu ifade eden Taflan, "Trabzon’da kısa süre önce rekora koşan kira fiyatları, talebin azalmasıyla düşüşe geçti" şeklinde konuşmuştu.

Kira gelir vergisi 25 soruda tüm detaylarıyla!

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Geri Dön