29 / 04 / 2024

Konut kampanyaları 2020

Konut kampanyaları 2020

Hükümetin kamu bankalarıyla yaptığı faiz indirim kampanyası konut piyasasına hareket getirmişe benziyor. Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Tandoğan, haziran ayında satılık konutta son beş yılın en yüksek talebini gördüklerini söylüyor.

Konut kampanyaları tüketiciyi de sektörü de hareketlendirecek!

Emeklilere tatil imkanı, evleneceklere çeyiz desteği, konut ve otomobilde yapılacak kampanyalar ile sadece tüketici değil, sektörlerde hareketlenecek.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

İstanbul’un o bölgelerindeki kira fiyatları şaşırttı! Uzman isim kiralar için o tarihi işaret etti!

Ev kiralayacak ya da alacaklar son zamanlardaki emlak piyasasına kilitlendi. Yapılan konut kampanyaları piyasaya etki etti.

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

Aman dikkat! TOKİ’den ev alacağım derken dolandırılmayın!

TOKİ konut kampanyaları gündemde yer almaya devam ediyor. TOKİ kuraları sonucuna göre ev alma hayali kuran vatandaşları dolandıran kişi ya da kişilere karşı da tedbirli olunmalı. İşte detaylar!

İstanbul'da ev fiyatları cep yakıyor!

İstanbul'da Kasım 2021 itibariyle yeni konut fiyatları, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 60,1 artış gösterirken, Türkiye'de de yüzde 58,9 arttı. 

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı? 

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı karının Kar Dağıtım Politikası'na uygun olarak kar dağıtım tablosunda yer alan şekilde dağıtılması ve kar dağıtımının 5 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verildi. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucu!

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin 2020 yılına ait, toplantı tutanağı ve E-hazirun cetveli yayınlandı. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut GYO'nun ortaklarının maliki bulundukları paylarının 2020 yılı kar payı kuponları karşılığında nakden/hesaben brüt (=Net) 0,021700 TL olarak dağıtılmasına karar verildi. 

Faizsiz konutta banker krizi korkusu!

Faizsiz konut kampanyaları “Ucuz konutta TOKİ’ye rakip oldular” dedirtiyor. Fakat ortada proje yok. Taksitlerin ne kadar süreceği ise belli değil. Yeni bir banker krizinden korkuluyor. 

Emlak Konut GYO 2020 Sürdürülebilirlik Uyum Raporu!

Emlak Konut GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yayımladığı Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi'nde yer alan ilkelere uyum durumunu gösteren 2020 yılı Sürdürülebilirlik Uyum Raporu'nu yayınladı. 

Konut kampanyaları 2020 Haberi

Konut kampanyaları 2020


Pandemi sürecinde hükümetin açıkladığı konut destek paketi kapsamında konut faiz oranları yüzde 0,64 ile kamu ve katılım bankalarında son yılların en düşük seviyesinde. Ödemeleri bir yıl ertelemeli, 15 yıl vadeli kampanya sayesinde ev sahibi olmak isteyenler için fırsat doğdu. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan ile kampanya sonrası emlak piyasasını konuştu.

Faiz indirim kampanyası piyasalara, işlemlerinize nasıl yansıdı?

Kampanyanın açıklandığı ilk günlerden itibaren satılık talebi geçtiğimiz beş yılın en yüksek seviyesinde. Öyle yüksek bir seviyeden bahsediyoruz ki en yakın dönemle kıyasladığımızda 2,5 kattan daha fazla bir büyüme görüyoruz. Satılık talebindeki müthiş artış, kiralık talebini biraz yavaşlattı. Mayıs ayının son haftasında kiralık talebi yüzde...