06 / 05 / 2024

konut kedisi gecikme faizi nasıl hesaplanır

konut kedisi gecikme faizi nasıl hesaplanır

Faizin tamamının veya bir kısmının tüketiciden peşin olarak tahsil edildiği kredilerde, tüketicinin erken ödeme yapması halinde konut finansmanı kuruluşu (banka), akdi faiz oranı üzerinden gerekli indirimi yapmakla yükümlü tutuluyor.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

 BDDK'dan konut kredi ödemelerine kolaylık!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), konut kredisi ödemelerinde 90 günlük gecikme süresinin 180 güne çıkarılacağını açıkladı.

KİPTAŞ’tan gecikme cezası indirimi!

Bugüne 70 bine yakın konut üretimi ile İstanbulluların konut ihtiyacına cevap veren KİPTAŞ, 60 ay vade ile satış yaptığı projelerde borcu olan müşterileri için gecikme cezası indirimi yapıyor...

Site aidatlarında gecikme tazminatı ve faiz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site aidatlarında gecikme tazminatı ve faiz" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

5 maddede gecikme tazminatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 5 maddede gecikme tazminatı " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Yeni yönetmelikte konut kredisi gecikme faizi nasıl hesaplanacak?

Faizin tamamının veya bir kısmının tüketiciden peşin olarak tahsil edildiği kredilerde, tüketicinin erken ödeme yapması halinde konut finansmanı kuruluşu (banka), akdi faiz oranı üzerinden gerekli indirimi yapmakla yükümlü tutuluyor.

Konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi!

Konut kredisi kullanan tüketicilerin ödemelerinde temerrüde düşmesi ve ödemelerini geç yapması halinde taksitlerine faiz yansıtılıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisi gecikme cezası ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi gecikme cezası ne kadar?

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

Konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan tüketicilerin geri ödemelerde zorlanması ve gecikme yapması halinde uygulanacak faiz hesaplamaları yönetmeliklerde belirtiliyor. İşte konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015...

Konut kredisi ödemesi gecikirse ne olur?

Düzenli aylık geliri bulunan ve kredi koşullarına uygun bir ev bulan herkes, konut kredisi kullanarak ev sahibi olabiliyor. Peki, kredi geri ödemelerinde gecikme yaşanması durumunda ne olur? Konut kredisi ödemesi gecikirse ne olur?

TOKİ zamanında teslim edilmeyen daireler için gecikme tazminatı ödeyecek!

Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine konut yapmak amacıyla kurulan, ancak iktidara ve yakın çevrelerine rant sağlayan bir kurum hâline getirilen TOKİ’ye Yargıtay dokundu. TOKİ zamanında teslim etmeyen daireler için gecikme tazminatı ödeyecek...

konut kedisi gecikme faizi nasıl hesaplanır Haberi

konut kedisi gecikme faizi nasıl hesaplanır

28 Mayıs 2015'de Resmi Gazete'de yayımlanan ve 28 Kasım 2015'de yürürlüğe giren Konut Finansman Sözleşmesi yönetmeliğinde tüketiciyi koruyan maddelere yer verildi. Yeni yönetmeliğe göre, tüketiciler, vadesi gelmemiş bir veya birden çok konut kredisi taksitini ya da kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek. Bu durumda banka, erken ödenen tutara göre tüm faiz ve diğer maliyetlerde indirim yapacak. Tüketicinin ödeyeceği "erken ödeme tazminatı", indirim miktarından fazla olamayacak.


Yeni yönetmelikle, tüketicilere konut kredileri için ilk defa peşin faizden indirim hakkı sağlanıyor. Faizin tamamının veya bir kısmının tüketiciden peşin olarak tahsil edildiği kredilerde, tüketicinin erken ödeme yapması halinde konut finansmanı kuruluşu (banka), akdi faiz oranı üzerinden gerekli indirimi yapmakla yükümlü tutuluyor.


Gecikme faiz oranından yaklaşık 0.5 puan daha düşük olan akdi faiz, dönem borcunun bir kısmının...