19 / 05 / 2024

Konut kıyaslamaları

Konut kıyaslamaları

Doğru bir kıyaslama işlemi için gerekli olarak belirteceğimiz bu bilgiler, gayrimenkul değerleme uzmanlarının (eksperlerin) evleri kıyaslamak için kullandıkları bilgilerin biraz daha basitleştirilmiş halidir.

Kahramanmaraş'taki 10 bin konut kış gelmeden sahiplerine teslim edilecek!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer yaptığı son dakika açıklamasında şehirdeki 10 bin konutun kış gelmeden depremzede hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.

Türkiye'de kişi başına düşen araba sayısı ne kadar? Avrupa'da kişi başına düşen araba sayısı ne kadar?

Türkiye'de kişi başına düşen araç sayısı merak ediliyordu. Avrupa ülkeleriyle de araç sayısı konusunda kıyaslamalar yapılıyordu. İşte Avrupa Birliği İstatistik Ofisi'nin verilerine göre hem Türkiye'de hem de Avrupa'da kişi başına düşen araç sayısı...

İnşaat sektöründe neler oluyor? Konut krizi aşılacak mı?

Türkiye'de son dört yıldır yaşanan konut kıtlığı ve beraberinde gelen kira zamları vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaşanan durumu değerlendirdi.

Emlak Konut Köy 3. Etap değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 3. Etap Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi (KÖY 3. ETAP) projesi için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Katar Kızılayı ve AFAD, Amran Konut Köyü'nde 2. etabı tamamladı!

Katar Kızılayı ve AFAD’ın Fırat Kalkanı bölgesindeki işbirliği meyvelerini vermeye devam ediyor. “Amran Konut Köyü” adı verilen “Crescent Residential City” projesinin ikinci etabı tamamladı.

Suriyeli 20 bin aile konutlarına kavuşuyor!

Suriyeli 20 bin aile, kışı kalıcı konutlarda karşılayacak. Suriyeli ihtiyaç sahipleri için başlatılan ‘Bir aradayız, İdlib’in yanındayız’ kampanyası kapsamında inşa edilen 20 bin konut, kısa sürede ihtiyaç sahiplerine verilecek...

Emlak Konut Körfezkent 4. Etap gayrimenkul değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kocaeli Körfez 4. Etap gayrimenkul değerleme raporu yayınlandı...

Emlak Konut KÖY projesi 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı KÖY projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Çorlu Emlak Konut Köprülü Kavşağı yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Emlak Konutları Kavşağı Projesi'ni hayata geçiriyor.

TOKİ 50 bin konut Kırşehir başvuruları 2019!

TOKİ 50 bin konut Kırşehir başvuruları 2019 ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor. TOKİ 50 bin konut Kırşehir 2019 başvuru ücreti kaç para? TOKİ Kırşehir 2019 fiyatları ne kadar? 

TOKİ 50 bin konut Kırklareli başvuruları!

TOKİ 50 bin konut Kırklareli başvuruları ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor. TOKİ 50 bin konut Kırklareli 2019 başvuru ücreti kaç lira? TOKİ Kırklareli 2019 fiyatları ne kadar? 

TOKİ 50 bin konut Kırıkkale başvuruları 2019!

TOKİ 50 bin konut Kırıkkale başvuruları 2019 ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte Kırıkkale'de hayata geçirilecek olan 1009 konut ile ilgili merak edilenler...

Konut kıyaslamaları Haberi

Konut kıyaslamaları

Almak istenen ev uzun araştırmalardan sonra belirlendi. Ancak, muadillerine göre çok mu pahalı, diğer ev daha mı uygundu? Vb. sorular, ev belirlendikten sonra neredeyse herkesin aklına takılan ilk sorular oluyor.



Bu soruların net olarak cevabını bulmak istiyorsanız, almak istediğiniz evi kıyaslamalısınız. Ancak, muadili evler ile kıyaslama işleminin sadece evin fiyat ve metrekare bağlantısı üzerinden yapılması eksik ve yanlış bir işlem olacaktır. Bunun yerine daha fazla zaman ayırarak almak istediğiniz evin tüm özelliklerini listeleyip, muadilleri ile kıyaslamalısınız.



Konutun İçeresinde Yapılmış Lüks Donanımlar


Konutların çoğunluğunda bulunmayan, özel olarak yapılmış konutta bir donanım varsa değeri hesaplanarak alınmak istenen konutun fiyatından düşülmelidir. Bu işlemden sonra kıyaslama işlemi yapmanız en doğrusu olacaktır.



Apartmanın Sahip Olduğu Ortak Alanlar


Yüzme havuzu, spor salonu, çocuk parkı ve daireye ait bahçenin olması evin...