01 / 05 / 2024

konut kooperatifleri araştırma önergesi

konut kooperatifleri araştırma önergesi

Konut yapı kooperatifleri tarafından mağdur edilen vatandaşların sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konut mağdurlarından araştırma önergesi tepkisi!

Türkiye’de son 10 yılda ortaya çıkan 100 binden fazla konut mağduru Meclis'ten çıkacak kararı bekliyordu. CHP’li Akif Hamzaçebi’nin verdiği araştırma önergesi reddedilince mağdurlar tepki gösterdi.

Akif Hamzaçebi'nin konut mağdurları için verdiği araştırma önergesi reddedildi!

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "İstanbul Esenyurt'taki konut mağdurları" konusunda verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Yüksek konut fiyatları için araştırma önergesi!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'nun hazırladığı ve 20 MHP'li Milletvekilininin de imzasına sahip Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Başkanılığı'na sunuldu. Önergede, yüksek konut fiyatları için araştırma yapılması istendi.

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi, Ömer Demir tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Eylül'de Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Şehir Er Cihan Namlı Caddesi'nde kuruldu.

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi, Salim Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Eylül'de Avcılar, Merkez Mahallesi, Şamlı Sokak'ta kuruldu.

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sadullah Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Avcılar, Üniversite Mahallesi, Sarıgül Sokak'ta kuruldu.

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazenin Güre tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Maltepe, Yalı Mahallesi, Çiçekdağı Sokak'ta kuruldu.

Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Merkezi açıldı!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye'nin YÖK onaylı ilk fitoterapi merkezi olan Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Kars'ta Sarıkamış Harekatı Araştırma Merkezi inşa ediliyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Sarıkamış Harekatı, Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi" inşa ediliyor. Belediye Başkanı Göksal Toksoy, merkezin inşaatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ne zaman açılıyor?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Manisa’da temeli atılan 558 yataklı Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 3 yıl sonra hizmete girmesi bekleniyor.

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı başladı mı?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Manisa'da temeli ablan 558 yataklı Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 3 yıl sonra hizmete girmesi bekleniyor.

konut kooperatifleri araştırma önergesi Haberi

konut kooperatifleri araştırma önergesi

Konut yapı kooperatifleri tarafından mağdur edilen vatandaşların sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Konut Yapı Kooperatifleri ile ilgili o dönem yapı kooperatifleri konusunda yetkili olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın, ağıtlıklı olarak, 2007-2009 tarihleri arasında tip ana sözleşmelerin 14, 61, 62 ve 63'üncü maddelerinde değişiklik yapılmasına izin vermesi sonrasında bazı art niyetli müteahhit ve kooperatif yöneticilerinin bu durumu su istimal ettiği belirlendi. 

Kooperatif genel kurullarında 'kesin maliyet çıakrma, kurada daire almaya hak kazanıp kooperatifin belirlediği kesin maliyeti ödeyenlere daire tapularını verme ve kooperatifle üyeliğini kesme' yönünde karar alındı. Fakat hesaplanan yeniden maliyet hesaplaması adı altında da paralar istenmeye başlandı.

Öyle ki, parasını ödeyerek konut sahibi olan kişilere, evlerini ikinci hatta üçüncü kez satmaya kalkan...