02 / 05 / 2024

konut kredileri mart ayı endeksi

konut kredileri mart ayı endeksi

Merkez Bankası’nın açıkladığı Türkiye konut fiyatları endeksi (TKFE) mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18.56 yükselirken, en yüksek yıllık yükseliş ise yüzde 28.76 ile İstanbul’da oldu.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

Konut fiyatları mart ayında arttı!

Konut Fiyat Endeksinin mart ayındaki aylık yüzdesi açıklandı. Konut fiyatları mart ayında yükseldi. İşte detaylar!

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

İngiltere’de konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 artış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları Mart 2022'de de düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut piyasasında medyan konut fiyatları Mart 2022'de 375 bin 300 dolarla rekor seviyeyi gördü. 

İngiltere'de konut fiyatları Mart 2022'de yüzde 11 arttı!

İngiltere’de 2022 Mart'ta konut fiyatlarının yüzde 1,4 yükseldiği açıklandı. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ülkede ev fiyatları Şubat 2022'de yüzde 0,8 oranında yükselmişti.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

İngiltere’de konut fiyatları Mart'ta sert yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofis tarafından açıklanan verilere göre, İngiltere’de Mart'ta konut fiyatları yıllık bazda yüzde 10,2 oranında artış gösterdi.

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

İngiltere'de konut kredileri Mart ayında 35,6 milyar sterline yükseldi!

İngiltere’de 2021 yılının mart ayında konut kredisi borçlanması 35,6 milyar sterline yükseldi.

konut kredileri mart ayı endeksi Haberi

konut kredileri mart ayı endeksi

Merkez Bankası’nın açıkladığı Türkiye konut fiyatları endeksi (TKFE) mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18.56 yükselirken, en yüksek yıllık yükseliş ise yüzde 28.76 ile İstanbul’da oldu.


Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı mart ayında metrekare başına 1342.23 lirayken, bu yıl mart ayında 1569.79 liraya yükseldi. Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketicilerin alacakları konut kredileri de zorlaşmış olacak. Çünkü Merkez Bankası, TKFE konut kredisi kullandıran bankalardan satışa konu olan konutlar için kredi kullandırma aşamasında düzenlenen değerleme raporlarındaki konut değerlerini esas alıyor. Ayrıca konut fiyat artışları Ankara’da yüzde 11.41 ve İzmir’de yüzde 14.64’ü buldu. TKFE mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2.08 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre reel artışı ise yüzde 10.18 olarak gerçekleşti....