02 / 05 / 2024

konut kredilerinde geri ödeme

konut kredilerinde geri ödeme

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından her yıl gerçekleştirilen yıllık ' Konut Fiyatları ve Konut Kredileri Araştırması 'nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye'de 2015 yılında konut fiyatlarında artış bekleniyor.

10 yıl vadeli 100 bin TL’lik konut kredisinin geri ödemesi 8 ayda 185 bin TL’ye çıktı!

Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve hukuk skandalları sonrası tırmanan faiz oranları tüketicinin faturasını kabarttı. 10 yıl vadeli 100 bin TL’lik konut kredisinin geri ödemesi 8 ayda 143 binden, 185 bin TL’ye çıktı.

16 banka peş peşe duyurdu! 2 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi şaşırttı! 

Yeni bir ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredisi faizlerini araştırıyor. Peki 2 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? İşte banka banka o rakamlar...

1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? En ucuz konut kredisi bankada? İşte o tablo!

Yükselen fiyatlar karşısında ev alacaklar, uygun faizli konut kredilerini araştırıyor. Peki 1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? En ucuz konut kredisi bankada? İşte banka banka Şubat 2024 konut kredisi faizleri...

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi?

Son dönemde sıkılaştırılmış para politikalarının sonucu ile faiz oranları yükseldi. Peki, Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Ev almak isteyenler dikkat! Konut kredilerinde yeni karar! Kredi değer oranları değişti

BDDK'nin aldığı karara göre, sıfır ve ikinci el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı değişti. İşte detaylar...

Rusya'da konut kredilerinde balon var mı?

Rusya’da kredilere yönelik tedbirlerin hayata geçirileceği bir dönemde Sayıştay, konut kredilerinde balon uyarısında bulundu.

Konut kredisi faizleri son 1 yılda ne oldu?

Salgının ilk günlerinde dip yapan kredi faizleri son 19 ayın en yüksek seviyesini gördü. Tüm kalemler arasında en yavaş artış konut kredilerinde yaşandı. Peki konut kredisi faizleri son 1 yılda ne oldu? Düşük faizli krediler geri gelecek mi? İşte merak edilenler...

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Emlak Konut GYO'dan geri alım programı kararı!

Emlak Konut GYO, Geri Alım Programı'nın 25 Mart 2021 tarihinde süresinin sona erecek olması sebebiyle, gerekli görülen durumlarda uygulanmak üzere, şirketin geri alım programının, yapılacak ilk olağan genel kurulda tekrar ortaklarının onayına sunulmasına karar verildi. 

100 bin TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri geri ödeme koşulları oluyor. Özel ve kamu birçok banka vatandaşlara uygun geri ödeme seçenekleriyle konut kredisi seçenekleri sunuyor. 

konut kredilerinde geri ödeme Haberi

konut kredilerinde geri ödeme

Avrupa genelini ve ABD'yi kapsayan araştırmada genel ve ülkeler bazında tüketicilerin konut fiyatlan ve mortgage konusundaki eğilimlerinin ortaya çıkarılması hedeflendi. 14 ülkede gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre Türkiye, 2015 yılında konut fiyatlarına ilişkin en fazla artış beklentisinde olan ülkeler sıralamasında İngiltere ve Lüksemburg ile birlikte ilk sırada yer aldı. Buna göre, Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 72'sinıin 2015 yılında konut fiyatlarında artış yaşanmasını öngördüğü belirlendi. 


Bununla birlikte, Avrupa'da araştırmaya katılan tüketicilerin yüzde 71'i ev almanın 10 yıl öncesine oranla çok daha zor olduğunu dile getiriyor. Kira ya da kredi geri ödemesinde en çok zorluk çeken tüketici kesimi ise yüzde 46'lık oranla kriz etkilerinin sürdüğü İspanya'da. Diğer yandan Romanya'da (yüzde 43) ve Polonya'da (yüzde 42) da konut kredisi ve kira ödemelerinde zorluk yaşayanların oranı...