05 / 05 / 2024

konut kredili satış rakamları

konut kredili satış rakamları

"İpotekli satış" olarak nitelenen konut kredisi ile yapılan işlemlerdeki düşüş ise, geçen yıla göre yüksek seyreden konut kredi faizleri nedeniyle çok daha sert oldu. İpotekli satışlarda ilk dört aydaki düşüş yüzde 33,5'e ulaştı...

Krediyle konut almak hayal mi oluyor? 

Açıklanan resmi rakamlara göre 2024 yılının Şubat ayında ipotekli konut satışı 8 bin 827 şeklinde gerçekleşti. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar, kredili satışların adedinde artış görülmesine rağmen kredi miktarının gerilediğini kaydetti.

2023'te konut dışı satış yüzde 14,31 düşerek 118 bin 417'ye indi!

Konut dışı satışların, konut satışı karşısındaki üstünlüğü hız kesmeden devam ederken, geçen seneyle kıyaslandığı zaman konut dışı satışta da düşüş yaşandığı belirtildi.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2023'ün tapu satış karnesi ortaya çıktı! Konut dışı satışlar rekor kırdı!

2023'te tapuda toplam 2 milyon 949 bin 437 adet satış işlemi yapıldı. Bu satışların 1 milyon 225 bin 926'sı konut satışı olurken, konut dışı satış 1 milyon 723 bin 511 ile fark attı. Ayrıca toplam satışın yüzde 41,56'sı konut, yüzde 58,44'ü konut dışı satış olarak gerçekleşti ve bu rakam rekor olara

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Son 3 yılın rekoru: Yeni konut projeleri satılmıyor mu?

Rusya'nın federal bölgelerinde müşteri bulamayan yeni konut oranları 3 yılın rekorunu kırdı. Ülkede satılamayan konut hacmi 2020 Ocak ayından bu yana ilk kez 71 milyon metrekareyi aştı.

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Nest İncek lansmana özel fiyatıyla satışta! Yeni konut projesi!

Ankara'da Dörtbey inşaat tarafından hayata geçirilmesi planlanan Nest İncek konut projesi satışa çıktı. Proje kapsamında 243 adet konut inşa edilecek.

O ilde konut arsası satılacak! İhale tarihi belli oldu!

Nevşehir ili, Avanos ilçesinde bulunan bir konut arsası satışa çıkarıldı. Açık teklif usulüyle satılacak arsanın ihale tarihinin 8 Kasım olduğu öğrenildi.

Şengözler İmza konut projesi satışta! Yeni proje!

Şengözler İnşaat tarafından Sakarya'da inşa edilen "İmza" konut projesinde satışlar devam ediyor. Projede 41 adet daire yer alacak. İmza konutları hakkında merak edilen tüm detaylar...

Meva yeni konut projesi satışta! Lansmana özel fiyatlar!

BTG İnşaat tarafından Bursa Nilüfer'de inşa edilen Meva konut projesi satışa çıktı. Proje kapsamında 14 adet daire yapılacak.

Odak 878 konut projesi satışta! Teslimler 2024'te!

Görkem Yapı tarafından İstanbul Ümraniye'de inşa edilen Odak 878 konut projesinde satışlar devam ediyor. İşte Odak 878 konut projesine ilişkin tüm merak edilenleri...

İzmir Menemen'de konut imarlı 65 arsa satılıyor! 

İzmir Menemen Belediyesi, İzmir ili, Menemen ilçesi, Seyrek Mahallesi'nde yer alan 65 adet konut imarlı satıyor. Peki İzmir Menemen'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

konut kredili satış rakamları Haberi

konut kredili satış rakamları


"İpotekli satış" olarak nitelenen konut kredisi ile yapılan işlemlerdeki düşüş ise, geçen yıla göre yüksek seyreden konut kredi faizleri nedeniyle çok daha sert oldu. İpotekli satışlarda ilk dört aydaki düşüş yüzde 33,5'e ulaştı.

Konut satışları Nisan'da geçen yıl aynı döneme göre yüzde 12 düşüşle 83 bin 610 adet olurken Ocak-Nisan döneminde de yüzde 7,5 düşüşle 341 bin 463 adede geriledi.


Sektör temsilcileri, borçlanma maliyetlerinin tarihi düşük seviyelere gerilemesi ve yeni ruhsat alınacak konutlara uygulanan KDV artışının talebi öne çekmesiyle 2013'te büyük sıçrama yaşanan konut satışlarının, bu yıl konut kredisi faizlerindeki yükseliş, kurdaki dalgalanma ve yüksek baz etkisiyle yüzde 20'ye varan oranda daralabileceğini öngörüyor.


İpotekli Satışlarda İlk Dört Aydaki Düşüş Yüzde 33,5


"İpotekli satış" olarak nitelenen konut kredisi ile yapılan işlemlerdeki düşüş ise, geçen...