28 / 04 / 2024

konut kredisi borç öteleme

konut kredisi borç öteleme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada,

Borçlanarak mülk almak kazandırır mı? Uygun faizli konut kredisi gelirse kaçırmayın!

Yeni bir ev alacaklar 'Şu an konut kredisi kullanmak mantıklı mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 11,5 bin takipçili Hilmi Bozdağ isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İngiltere'de konut kredisi borçlanması Ekim'de 3,7 milyar sterlin oldu!

İngiltere'de tüketicilerin bireysel tüketici kredisi ve kredi kartı borçlanması, 2021 Kasım'da son 16 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar mecliste!

Türkiye'de iller bazında toplam konut kredisi borçları ile takibe alınanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

Bireysel konut kredisi borç miktarı 2020'de 287.1 milyar TL oldu!

algının da etkisiyle bireysel kredi kullanan kişi sayısı son 1 yılda 2 milyon 107 bin kişi yükselirken, toplam borç da 618.5 milyar TL'den 866.6 milyar TL'ye ulaştı. Bireysel konut kredisi borcu olanların sayısı 112 bin kişi arttı borç miktarı da 287.1 milyar TL'ye çıktı.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon doların üzerine çıktı!

Konut kredileri, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek paya sahip olurken, söz konusu borç kalemi geçen senenin son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla 182 milyar dolar arttı ve 10,04 trilyon dolara çıktı.

ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı!

Fed'in New York şubesi tarafından hazırlanan 2020'nin üçüncü çeyreğine ilişkin Hanehalkı Borcu ve Kredi Raporu'na göre; ABD'de konut kredisi borçları 10 trilyon dolara yaklaştı.

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Faiz oranları yüksek iken kredi çekenler kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi nasıl yapılandırılır? Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Konut kredisi borçları yüzde 10.8 arttı!

Toplam bireysel kredi borçları Haziran 2020’ye göre son üç ayda yüzde 12 oranında artarak 700 milyar lirayı aştı. Bu kapsamda konut kredisi borçları yüzde 10.8 artarak 234.7 milyar lira oldu...

Hane halkının konut kredisi borcu yüzde 12.8 arttı!

Finansal İstikrar Raporu'na göre, hane halkı bankalara 644.6 milyar TL, finansman şirketlerine ise 10.5 milyar TL borçlu. Hane halkının 236 milyar TL'den fazla konut kredisi borcu bulunuyor ve konut kredisi borçları bir yılda yüzde 12 arttı!

Konut kredisi ertelemelerine bir müjde daha geldi!

Bankalar geçtiğimiz hafta korona salgını nedeniyle ödeme dengesi bozulan tüketiciler için konut kredisi borçlarını erteleyeceğini duyurmuştu. Ertelemenin netleşmesi ile bir müjde de kamu bankalarından geldi. 

Bankaların konut kredisi erteleme faizleri ne oldu?

Coronavirus salgınına karşı ekonomik tedbirler alan bankalar tüketicilerin konut kredisi borçlarını ertelemeye başladı. Peki bankalar kredi ertelemeden ne kadar faiz alıyor?

Konut kredisi yapılandırılır mı?

Faiz oranları yüksek iken kredi çekenler kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi yapılandırması nasıl yapılır? 

konut kredisi borç öteleme Haberi

konut kredisi borç öteleme

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'daki Huber Köşkü'nde video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'nın ardından bazı açıklamalar yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aziz milletim, buradan bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, şartlar ne olursa olsun, her bir vatandaşının can ve mal güvenliğini temin gibi, sağlık, gıda, temizlik malzemesi ihtiyacını da karşılayabilecek güce sahiptir. İstihdamı korumak, gelirini kaybeden vatandaşlarımıza sahip çıkmak, emeklilerimize destek vermek, esnafı ve sanatkarı ayakta tutmak, üretimi desteklemek için her önlemi alıyoruz. İşte cuma gecesi atılan adımdan sonra cumartesi, pazar günü Vefa Sosyal Dayanışma Grupları'nın evet, İstanbul'da, Türkiye'nin değişik yerlerinde nasıl ev ev dolaştıklarını gördünüz. Tırlarımız, kamyonetleriyle nasıl vatandaşlara ulaştığını gördünüz. İş bilenin kılıç kuşananın ve İstanbul gibi yerde 350 civarında...